• Zaterdag bonden wij de strijd aan tegen laagvlieger Waterwijk. Niet dat wij de ranglijst aan de bovenzijde bewonen, maar met 5 punten meer roken wij wel kansen vandaag. Maar dan de ziekenboeg. Gunther ,Evert, Ruud en Johannes geblesseerd. Dirk en Haijo werken en Gerjan twijfelgeval. We hadden niet meer dan 11 fitte spelers en  2 “halfjes”. Hoe fijn was het dan ook weer dat good old Pim wel weer wilde opdraven voor een halfje, en dat Jacob (jeugdleider en buurman van….) ook wel eens een Veteranengevoel zou willen beleven.

    De start was er een, zoals wij bij de Veteranen wel vaker beleven. De eerste aanval van Waterwijk was gelijk raak, zonder dat iemand hier schuldig aan was. Een afgeslagen bal werd door de grootste Waterwijker op zijn pantoffel genomen, maar deze bal leek (ver)  buiten het metaalwerk van Robert Jan te eindigen. De kreet van Akkerman (“laat maar gaan”) galmde nog na, toen het geluid van een bal tegen het metaalwerk Akkermans geluid overtrof. Strakker in de kruising kon niet. De verbaasde blik van Akkerman was minstens net zo verbaasd als die van de Waterwijkers, alleen die laatste blik werd opgevolgd door een luid gelach en gejuich. Toch kwam VVZ deze tik vrij snel te boven. Arjan ging goed door de “zestien “in, werd aan zijn arm getrokken en de bal ging op de stip. Het leek onschuldig, maar Arjan kwam door het contact niet meer bij de bal. Bij afwezigheid van Gunther nam Victor weer eens een strafschop en ook hij faalde niet. Waterwijk deed niet echt onder voor VVZ, maar vooral het gemis van pure aanvallers beek VVZ parten te spelen. Wim K. werkte hard, net als Arjan, maar met een Johannes en/of Gunther erbij zou het misschien wel anders gelopen zijn. Arjan miste nog twee kansen, een schot van Victor ging nipt naast en een inzet van Wim K. was te zacht. Aan de andere kant werd een doelpunt afgekeurd. Waterwijk beging een dubbele fout. Een overtreding op Robert Jan en een buitenspel situatie deden de scheidsrechter het doelpunt doen afkeuren. Robert Jan moest nog twee maal ingrijpen, voordat de scheidsrechter ons naar de thee van Ries deed dirigeren.

    De tweede helft was nog maar net enkele minuten oud, toen Ben zijn buurman Jacob diep stuurde. De pass op Wim K. was prima, net als de afronding van Wim. De voorsprong was daar, maar VVZ had de wedstrijd nog zeker niet in handen. Waterwijk bleef geregeld de kant van Robert Jan opstormen, maar daardoor gaven zij ook de ruimte weg aan de aanval van VVZ. De 3-1 viel niet, terwijl wij wel mogelijkheden hiervoor kregen. Er werd ook nog een doelpunt van Wim K. afgekeurd door een curieus vlagsignaal. Aan de andere kant maakte Robert Jan zich onsterfelijk door tot drie keer toe een bijna-zeker doelpunt te keren. Hoe jammer is het dan, dat juist twee rotsen in de branding van VVZ opzichtelijk in de fout gingen. Mark en Hans B. dachten beide dat de ander de bal zouden wegschieten. Iets met “twee honden”….maar de 3e “hond” was er een van Waterwijk. De bal verdween buiten bereik van Robert Jan in de verre hoek. Zijn teleurstelling was luid en duidelijk. Termen als “in de actie” en “buiten de actie” verbloemde het geklungel.

    Het bleef bij 2-2. Beide teams kregen nog wel wat mogelijkheden, maar scoorden niet meer. Het zou misschien niet verdiend geweest zijn, maar als de 3-1 wel gevallen was, zou dat de nekslag voor Waterwijk geweest zijn. Nu werden de punten eerlijk verdeeld.

    Volgende week wacht ons de zware uitwedstrijd naar Durgerdam. DRC verwacht ons om 14.30 aan de aftrap.