•  De laatste driepunter dateert alweer van 9 november van het vorige jaar. Toen bonden we TOG in Amsterdam aan de zegekar. Daarna 3 verliespartijen en drie keer een gelijkspel. De smaak van winnen zouden we bijna vergeten. Vandaag kwam Rivierwijkers uit Utrecht naar de Eemweg toe. Een tegenstander welke wij al wel eens verslagen hebben, maar waar we ook wel eens van verloren hebben. Maar altijd waren het leuke wedstrijden tegen een sympathieke tegenstander. Vandaag zou het niet anders zijn.

     De kolonne met afmeldingen was eigenlijk te groot voor mooi. Gerjan, Theo, Haijo, Hans H.en Ruud allen geblesseerd en ook achter Johannes en Wim K. stond een kruis. Met 13 man op het wedstrijdformulier ontvingen wij de Utrechters.

     Toch was het dik voldoende wat de groen/witte Oldtimers vandaag lieten zien. Robert Jan moest na 2 minuten tot 2 keer toe handelend ingrijpen, maar daarna was het de beurt aan VVZ’49. Een legio kansen waren al genoteerd maar Victor (3x), Dirk, en Arjan wisten de keeper nog niet te passeren. In de 19e minuut was het dan wel raak. Dirk ontving de bal rechts voor de goal, speelde zichzelf prima vrij en schoot kiezelhard de bal tegen de touwen. Het was de voorsprong die we verdienden, maar eigenlijk al wat groter had moeten zijn. Rivierwijkers wist even later zelfs de marge weer terug naar nul te brengen. Een voorzet vanaf de achterlijn draaide hoog over de bewuste (en door Joop Vos zeer zorgvuldig getrokken) krijtlijn en draaide boven de goal weer terug het veld in. Het vlagsignaal van Sjoerd bleef uit en omdat de bal de lat nog schampte terwijl de bal weer daalde, verkeek Robert Jan zich op deze bal. Een ongelukkige balbehandeling deed het leer over de lijn in het doel vallen. Appel voor een achterbal hielp niet. Er werd immers niet gevlagd. VVZ kreeg tot aan de rust nog enkele mogelijkheden om te scoren, maar dat gebeurde niet.

     De tweede helft kwam Hans B. binnen de lijnen, Bert trok zijn trainingspakje aan. En wat in de eerste helft maar amper lukte, lukte in de tweede helft wel. Binnen het eerste kwartier werd de wedstrijd beslist. Allereerst moest Robert Jan zich strekken op een schotje wat door Mark van richting werd veranderd, maar daarna deelde VVZ’49 de lakens uit. Dirk maakte één op één met de keeper geen fout en even later dacht Victor de bal bij de tweede paal binnen te koppen. Deze bal bleef echter door de wind hangen, waarop Victor de planning wijzigde en in plaats van koppen, schoot hij de bal door de benen van de keeper. Rivierwijkers kwam er weinig meer aan te pas. Eén schotje op de goal was nog te noteren voor de Utrechters, maar toen Gunther wat later mocht aanleggen vanaf elf meter was de weerstand gebroken. Gunther bleef een 100% score houden. Uitblinker Ben kreeg nog een kans maar schoot voorlangs, maar toen hij even later een voorzet richting de goal zag verdwijnen, bleek deze bal voor de keeper toch best wel moeilijk te zijn. Met een uiterste krachtsinspanning toucheerde hij de bal, maar het kleinood bleef voor de goal hangen. Dirk was er als de kippen bij om zijn derde van de dag binnen te werken. De prima leidende scheidsrechter (Jelle bedankt) had een makkelijke middag. Twee teams met respect voor elkaar maakte er een nette pot voetbal van. En eindelijk proeft VVZ’49 weer eens de smaak van winnen.

     Volgende week voetballen we niet. De KNVB denkt dat wij dan iets van een verkleedpartijtje hebben en dat we dan vooral veel gaan drinken en raar achter elkaar bij Hoevelaken linksaf gaan. Maar misschien gaan we wel trainen. Een week later wacht ons de uitgestelde wedstrijd tegen Altius.