• Met de O van Onderschatting besloot coach Norman zijn wedstrijdspeech in de kleedkamer voorafgaand aan de wedstrijd tegen hekkensluiter Spakenburg. Ook al sta je zelf bijna bovenaan maar luistert met de O van Oost-Indisch doof heeft geen enkele waarschuwingspreek zin.

    De 14-1 begon hautain en nonchalant en daar was meteen de O van Oepss want de beresterke spits uit het vissersdorp liep vanaf eigen helft gemakkelijk door de Soester linies om de 0-1 aan te tekenen. En dat werkte als een (niet geheel onbekend fenomeen in Spakenburg) drug voor de visserszonen. Spakenburg was feller en rook de kans om de hatelijke nul onder het kopje punten weg te poetsen. VVZ wankelde maar viel niet om in de fase van de O van Overleven. Sterker nog; de 14-1 herpakte zich en liet in het tweede deel van het eerste bedrijf haar mooiste voetbal van dit seizoen zien. Prachtige combinaties, mooie passes en schitterende passeeracties. Het was dat de keeper van Spakenburg in topvorm verkeerde anders was de ruststand nog veel hoger uitgevallen dan 4-1.

    Na de rust kregen we een herhaling te zien met de O van Onbegrijpelijk toch niks geleerd. Weer begon de 14-1 zwak en uit een mooie actie van de spits kwam Spakenburg meteen terug tot 4-2. Daarmee brak een belangrijk kwartiertje aan want zou Spakenburg met een aansluitingstreffer de wedstrijd met de O laten Ontbranden of wist VVZ de marge weer veilig op drie te brengen. Lang gebeurde er niks maar uiteindelijk vond VVZ toch weer snel het net en gaf de 7-3 eindstand een O van Opluchting langs de lijn.

    Kortom; voetbal is 50% talent en 50% mentaliteit. Het eerste hebben we best in huis; aan het tweede moeten we blijven werken. Want volgende week treffen we met Loosdrecht ook een ongeslagen ploeg en zal er geen O van Ontsnapping zijn als we weer zwak aan de wedstijd beginnen!