• Nipte en verdiende winst op Baarn. Zware blessure maakt vroegtijdig einde aan carrière van Delano Engelhart.

  11 mei 2022 Robert Jan Boers
 • De 4e en laatste avondwedstrijd stond voor vanavond op het programma. Dit keer geen uitgestelde wedstrijd vanwege Covid perikkelen, maar een regulier geplande speeldag om de competitie tijdig te doen eindigen. Vanavond was VVZ’49 de gastheer van het sv Baarn van de Soester trainer Bas Dreef.Zij kwamen de Stadhouderslaan afgezakt om zich definitief veilig te spelen....
  Baarn miste onder andere zijn eerste 2 aanvoerders en VVZ’49 moest wederom een beroep doen op de JO19-1 (Tim Schilder en Guus Parinussa) en het 2e (Stef Herder, Roan de Beer en Thijs Hanraads). Op de bank nog een 5 tal jeugdspelers en de van vakantie teruggekeerde Sam van't Veldt.
   
  Bliksemstart
   
  VVZ’49 starte furieus. In de 8e minuut vertrok Thijs Hanraads over de rechterkant en maakte gebruik van het foute instappen van een Baarnees. Zijn voorzet was op maat en het "er tegenaan lopen" van Roan de Beer was uitstekend. Keeper Daan van Vliet (volgend seizoen terug bij VVZ’49) was kansloos, de ban was gebroken. Dat er de eerste helft niet meer gescoord werd, was vooral tot ergenis van de een ieder die het zag gebeuren en VVZ’49 een warm hart toe draagt. Vol ongeloof zagen zij Floris, Guus en Roan hun kansen missen. Het bleef tot aan de rust 1-0, waarmee VVZ hun tegenstander in leven had gehouden. Baarn had de eerste 45 minuten nog geen kans gehad.
   
  Onfortuinlijk
   
  Echter, de rust werd niet door iedereen ongeschonden gehaald. Voor onze aanvoerder Delano (bezig aan zijn laatste seizoen) kwam de rust enkele minuten te laat. Zeer onfortuinlijk ging hij rond de 39e minuut naar de grond met een ferme pijnscheut. Later in het ziekenhuis bleek dat hij zijn achillespees heeft afgescheurd en dat hij zijn carriere noodgedwongen en op zeer trieste wijze een aantal wedstrijden eerder heeft moeten afbreken. Sterkte Delano !!
   
  De tweede helft was VVZ voornemens om snel de wedstrijd in het slot te gooien, maar het was allemaal net niet goed en/of gelukkig genoeg.Karel Jacobs had vlak voor rust Delano vervangen en liet zien dat je zelfs met maar 50 minuten speeltijd MotM kan worden. Elke lange bal was zijn prooi en met zijn wapperende blonde haren werden deze ferm weggekopt. Mogelijkheden kregen wij dus genoeg, maar telkens was de laatste keuze niet de juiste. Dan kan je natuurlijk verwachten dat Baarn steeds meer risico gaat nemen en met meer pressie gaat spelen. Toch werden de gasten niet echt gevaarlijk, tot één corner in de laatste 10 minuten. De bal werd in de drukte goed ingekopt maar in een zeer vol 5 meter gebied wist Oscar nog net voor de lijn zich te ontfermen over het lederen kleinood.
   
  Zo bleef het verschil zo klein als mogelijk, maar genoeg om 3 punten bij te schrijven. Nog vier finaleronde's deze competitie, en dan.....? Misschien nog wel een paar. Dit allemaal dus zonder onze gewezen aanvoerder. Zeer triest voor hem, en de zoveelste zware/lange blessure binnen de selectie.
  Zaterdag ontvangt VVZ’49 de rode lantaarndrager FZO uit Zeist.
   
  Opstelling VVZ'49 : 
  Oscar Kooij, Wessel Kraaijeveld, Stef Herder, Delano Engelhart ('39 Karel Jacobs), Tim Schilder ('71 Thijs Westerveld), Dylan Nava Marquez, Sebastiaan Kolff, Guus Parinussa, Roan de Beer, Thijs Hanraads ('75 Sam van't Veldt) , Floris de Boer.
   
  Voor foto's van de wedstrijd, klik HIER