• Nieuwe spelers voor selectie VVZ ‘49

  Zo tegen het einde van de overschrijvingstermijn kunnen het bestuur en de TC melden dat er 3 nieuwe spelers de selectie van VVZ ’49 komen aanvullen. Daarnaast zullen we om verschillende redenen ook afscheid van 3 VVZ-ers moeten nemen, die de selectie zullen verlaten  

  Als eerste gaat Jelle Bade een stapje terug doen. Jelle heeft bijna een jaar gesukkeld met de naweeen van zijn hersenschudding en gaat volgend seizoen in het 3e keepen.

  Ter vervanging heeft het bestuur de 30-jarige Kazim Cakir aangetrokken.

   

  Kazim, een Soester jongen die een eigen garagebedrijf heeft, speelde dit seizoen bij Allen Weerbaar en verwacht dat hij de rol van reserve keeper van het eerste krijgt toebedeeld.

   

  Ruben de Goede (41 jaar!) gaat, na een meer dan imposante carriere en een al eerder voorlopig afscheidje volgend seizoen in het 2e spelen.

  Voor aanvulling van de verdediging is de 22-jarige Griekse speler Anastasios Teperekides aangetrokken als voorstopper.

   

  Tenslotte heeft vorige week, na een MRI van zijn knie, Björn Frölich triest genoeg moeten besluiten helemaal te stoppen met voetballen. Zijn laatste wedstrijd voor VVZ ’49 wordt aankomende zaterdag de finale van de na-competitie tegen NiTA. Het verlies van Björn is een aderlating voor het keurkorps van John van Loen. 

  Voor Björn komt de 18-jarige Griekse speler Christos Karakostas het middenveld versterken.

  De beide Griekse spelers komen over van Koblenz en zullen in principe 1 jaar bij VVZ ’49 komen voetballen om hun talenten verder te ontwikkelen bij John van Loen. Het ligt in de bedoeling van beide spelers om VVZ ’49 als springplank te gebruiken naar een hoger niveau in het Nederlandse voetbal.

  Ook de pas voor jeugdspelers wordt zeker niet afgesneden, want het blijft een doelstelling om zo veel mogelijk eigen en/of Soester jeugdspelers in de selectie te hebben.

  VVZ ’49 heeft zich voldoende aangevuld om volgend jaar in de 2e klasse aan te treden. Mocht dit onverhoopt aanstaande zaterdag niet lukken dan wordt volgend seizoen de doelstelling om te promoveren naar de 2e klasse.