•  

    Als je als koploper een staartploeg op bezoek krijgt weet je zeker dat de bezoekers met weinig zelfvertrouwen aan de wedstrijd zullen beginnen. Dus was de opdracht aan de 15-2 om scherp te beginnen en in het eerste kwartier duidelijk te maken dat er op deze zonnige zaterdagmorgen ook niets te halen valt op het hoofdveld aan de Eemweg.

    De woorden van de coach waren niet aan dovenmansoren gericht. Al in de eerste drie minuten had VVZ al twee keer moeten scoren maar de bal vloog rakelings langs de kruin van Huub voorbij en Tyson zag zijn inzet net gekeerd worden. En toen werd ons nieuwe kanon Mustafa in stelling gebracht. Door alle commotie rond de komst van Götze bij PSV was onze last-minute aankoop wat onderbelicht gebleven in de pers maar de nieuwe 15-2 spits gaf direct zijn visitekaartje af. Rolde zijn eerste goal nog tergend langzaam over de doellijn, bij zijn tweede en derde treffer mocht de terreinknecht blij zijn dat het doelnet niet doorboord werd door de vlammende kanonskogels. Een hattrick bij zijn debuut; dat zien we SuperMario in Eindhoven nog niet doen.

    Verder vonden in de superieure eerste helft ook Teun en Roel nog het doel en konden Bas, Ties en Larz achterin bijna een snipperdag opnemen op die ene doeltreffende counter na. Met 5-1 bij rust kon de 15-2 freewheelend de 2e helft in. Keeper Arvid fungeerde als laatste man zodat Niels flink kon opschuiven naar het middenveld. De scherpte was wel ver te zoeken want vele kansen werden gemist totdat Jayden snoeihard uit een corner raak kopte. Ook Maarten was op zoek naar een goaltje maar had pech dat een rebound net voor zijn verkeerde voet viel. De meeste kansen waren voor Thijs maar nadat zijn beoogde artistieke hoogstandje om a la Madjer achter het standbeen langs te scoren mislukte besloot hij wijselijk de laatst geboden kans simpel met de binnenkant binnen te tikken.

    En zo behield VVZ de koppositie door curieus ook de derde wedstrijd van dit seizoen wederom met 7-1 te winnen. Keurig gehouden aan de afspraken vooraf door fel te beginnen en je als ploeg daarmee een makkelijke ochtend te bezorgen. Makkelijk wordt het echter niet meer want na de herfstvakantie staan de nummers 2 en 3 achtereenvolgens te trappelen om in een direct duel de 15-2 van de troon te stoten. Om dat te voorkomen zullen we dan 70 minuten messcherp moeten blijven !!