• De Flow. Het fenomeen. Ongrijpbaar.

  Ondanks of misschien wel dankzij een ultrakorte voorbereiding vloog de 13-2 dit seizoen uit de startblokken. Met twee bekerzeges op zak werd echter, terwijl de mussen van het dak vielen, de laatste bekerstrijd bij Baarn afgelast vanwege een zeer plaatselijke moesson. Ondanks de ongewilde vrije zaterdag lanceerde ook in de competitie de 13-2 zichzelf met een 8-1 zege op Hooglanderveen. Geschrokken trok de volgende tegenstander zich ineens terug uit de competitie zodat het vloeiende ritme van de 13-2 weer onderbroken werd met een onvrijwillige vrije zaterdag. Kon de 13-2 nu de draad weer oppakken?

   

  Zoals een topploeg dat toekomt werd op het hoofdveld afgetrapt onder leiding van VVZ’s beste arbiter Robert-Jan Boers tegen het roemruchte Spakenburg. In de eerste vijf minuten leek het een hele makkelijke ochtend te worden. De aanvalsgolven beukten op de Spakenburgse defensie en leverde ook een snelle 1-0 op. Alleen de groen-witten werden te overmoedig. De backs gingen voor hun spitsen staan die prompt de middenlijn als startblok gebruikten om gelanceerd te worden. De eerste counter kon door eendrachtig samenwerken van Jaden, Thijs en keeper Mats nog verijdeld worden maar de tweede leverde de gelijkmaker op. VVZ kreeg het daarna moeilijk. Was het gedaan met de flow? De verdedigingslinie met Bas, Huub en Noe hield piepend en krakend stand tegen de gevaarlijke blauwe counters. En ineens was daar de flow weer terug. In mum van tijd vlogen de goals de Spakenburgse keeper om de oren naar een 4-1 ruststand in het voordeel van VVZ.

   

  Maar stoere visserszonen geven zich niet zomaar gewonnen. Direct na rust deed Spakenburg wat terug en toen brak een lange spannende fase aan zonder doelpunten. De vraag richting slotfase was of de gasten de aansluitingstreffer konden vinden zodat het nog bloedstollend spannend zou worden of dat VVZ een bevrijdende vijfde goal kon vinden. Een voetje van Maarten voorkwam dat de blauwe spits in stelling werd gebracht voor het eerste scenario. De uit de failliete boedel van 14-1 overgenomen Roel vormde intussen met Arvid het creatieve brein op het middenveld die keer op keer de beweeglijke Teun en de trefzekere Chihan bedienden. Maar het was gelegenheidsrechterspits Tyson die zich losmaakte van zijn verdediger en van de achterlijn Yasin bediende: 5-2.  En dat was de genadeklap in de wedstrijd. Spakenburg gaf zich gewonnen en zag VVZ nog driemaal scoren waarvan eentje net aan buitenspel was. Met een knappe 7-2 zege is de 13-2 nu koploper terwijl het een wedstrijd minder gespeeld heeft dan de meeste andere ploegen.

   

  Maar we hoeven ons nog niet rijk te rekenen want het seizoen is nog pril en de flow waarschijnlijk niet onuitputtelijk. Hopelijk houdt de flow nog wel even aan wat eerst volgen twee uitwedstrijden bij het sterke Baarn (competitie en beker) gevolgd door een thuiswedstrijd tegen mede-titelkandidaat VOP. May the flow be with us !