• Nederhorst het gelukkigst in oefenwedstrijd. VVZ’49 lijkt klaar voor de competitie

  18 sep 2022 Robert Jan Boers
 • Het is ondertussen al bekend, Nederhorst trok  zich terug uit het bekertoernooi, maar wilde wel graag de in eerste instantie  ingeplande wedstrijd als oefenwedstrijd afwerken. Nederhorst is een team dat al jaren aan de poort van de derde klasse loopt te rammelen door elk seizoen bovenin de 4e klasse mee te draaien. Vandaag dus een mooie graadmeter voor het team van Alemdar Kurt tegen een eveneens sterk verjongde Nederhorst.

  De wedstrijd begon voor VVZ’49 met een aantal groten en minder grote mogelijkheden. Na een zevental minuten misschien wel de grootste kans van de wedstrijd. Op de rechterkant wist Rick Alvarez de bal mooi terug te trekken en toen Tristan Schaap doorhad dat zijn overstapje effectiever zou zijn dan zelf de bal te beroeren creëerde hij voor Guus Parinussa een uitstekende mogelijkheid om te scoren. Zijn schot verdween echter over de goal van de Nederhorst doelman. Vijf minuten later kreeg Roan de Beer een goede mogelijkheid maar ook zijn schot trof geen doel. Beide defensies gaven zeer weinig weg waardoor het een strijd op het middenveld zou  worden.  VVZ’49 had de eerste helft een licht overwicht, maar daar krijg je geen punten voor. Toch wist Nederhorst “geheel uit het niets” de openingstreffer te scoren. De bal ging diep richting de cornervlag en aan de zijkant van het veld zag man in balbezit geen andere afspeelmogelijkheid . Hij besloot om de bal maar richting de goal te “peren” en tot zijn eigen verbazing vloog het leder, gedragen door de sterke wind, over Daan heen in de verre kruising. “Ik deed maar wat” verklaarde de doelpuntenmaker later en “Hij scoort normaal nooit” waren de woorden van zijn verbouwereerde teamgenoten. Het zou tevens de ruststand zijn.

  Waar VVZ’49 de eerste helft nog een prima start liet zien, was dit bij aanvang van de tweede helft ver te zoeken. Knullig balverlies en een gedesoriënteerde verdediging maakte dat Nederhorst zeer simpel de 0-2 kon binnenbrengen. Eigenlijk pas de eerste echte kans die Nederhorst kreeg deze wedstrijd. VVZ’49 had wat moeite om zich weer te herpakken, maar ook dit hoort bij het leerproces van een jonge groep. Het zal immers vaker voorkomen dat wij tegen een achterstand aan komen te kijken. Zoveel fortuin Nederhorst had bij hun openingstreffer, zoveel fortuin had VVZ’49 bij hun aansluitingstreffer. Na een goede balverovering van Thijs Hanraads gaf hij richting de achterlijn de bal prima voor. De bal kwam niet bij een VVZ-er, maar verdween via de punt van een Nederhorst schoeisel langs de verslagen keeper. Dit was brandstof voor VVZ’49 om weer wat meer energie in de wedstrijd te gooien. Twee minuten Na de aansluitingstreffer werd Roan op weg naar de goal naar de grond gewerkt. “100% rood “zou de uitstekend leidende scheidsrechter Lucas Pais later verklaren, maar in de geest van een oefenwedstrijd hield hij het bij een gele kaart. De vrije trap werd uit de bovenhoek geranseld. Uit de hierop volgende serie corners wist VVZ’49 niet meer te halen dan een balletje op de paal. Nederhorst pakte nog een derde gele kaart en liet zien dat zij alles voor een overwinning over hadden, voor wat het waard was. VVZ’49 wist niet meer te scoren, Thijs Hanraads kreeg ook nog geel en Daan moest in de 90e minuut nog even de hoek in voor zijn enige echte redding van deze dag.

  Trainer Alemdar Kurt was ondanks het verlies een tevreden man. “Ik heb weer een flink aantal goede dingen gezien vandaag. Ik denk dat wij klaar zijn voor de competitie. Ik heb er zin in”. Ook de die-hard toeschouwers zijn tevreden. “Er mag weer gevoetbald worden van de trainer” was één van de kreten na afloop. Zaterdag begint de competitie in de 4e klasse F.VVZ’49 start met een uitwedstrijd tegen het Amersfoortse de Posthoorn.

  Opstelling VVZ’49

  Daan van der Vliet, Tim Schilder, Kyliam Boers, Floris de Boer, Wessel Kraaijeveld, Dylan Nava Marquez,  Tristan Schaap (’53 Chris Rademaker), Roan de Beer (’73 Chris van Dijk) , Thijs Hanraads, Rick Alvarez (’53 Bas Draaijer) , Guus Parinussa.

  Foto's van de wedstrijd, klik HIER