• Vaste supporter Rotje Ron verzuchtte al na afloop wezenloos starend in zijn bakje koffie: "Voetbal is een spel met fouten". En waar normaliter de ploeg die de minste fouten maakt wint was het vandaag de ploeg die dezelfde fout bleef maken die verloor.

    Twee uur voor deze filosofische overpeinzing van het orakel uit Soest zag het er nog optimistisch uit. Het sympathieke Hoogland kwam op bezoek en is een ploeg die ons pad sinds de F-jes al regelmatig kruist in altijd spannende sportieve duels.  Met zeer aanvallende intenties begon de 15-3 aan de wedstrijd maar dit leek het publiek al snel niet de beste keuze. De twee backs hadden moeite met de vleugelspitsen en het niet met snelheid gezegende verdedigingscentrum was geen partij voor de watervlugge en ook nog behendige Hooglandse spits. Als je dan zonder rugdekking tegen de middenlijn gaat verdedigen pleeg je eigenlijk sportieve suïcide. De spits brak twee keer door om keeper Huub één-op-één kansloos te laten. Deze schade kon nog gerepareerd worden omdat zowel Naud met een echte spitsengoal als Pepijn met een afstandspegel voor de gelijkmaker tekende.

    Nu kon het signaal van de coachbank niet uitblijven. De spelers in het veld vroegen al om de omzetting en ook het publiek verwachte de order om meer in te zakken en de rappe Pepijn als ausputzer achter de backs te zetten om de gaten te dichten. Maar het bleef stil; stoïcijns stil langs de lijn. Vasthoudend a la Dick Advocaat ooit in Stade de France aan de vooraf uitgedokterde tactiek groef de 15-3 haar eigen graf. De Vinex-spits voelde zich als een kind in de Jamin en genoot van de ruimte. Daardoor denderde Hoogland door naar vijf treffers. Alleen Jip deed nog iets terug met een schot in de kruising.

    In de rust werd de ploeg wel herschikt zodat Hoogland er niet meer zo makkelijk doorkwam. VVZ drong meer aan maar creëerde niet veel kansen. Aan de andere kant stuitte Hoogland op de nu wel opgetrokken verdedigingswal maar met hun afstandsgeschut werd het pleit definitief beslecht. Jens pikte nog een goaltje mee en uiteindelijk kon er een 4-8 nederlaag in de app ingevoerd hebben.

    Een valse start van het seizoen maar niet lang getreurd. Of zoals Rotje Ron terwijl hij langzaam zijn suiker roerde zijn wijsheden etaleerde: "Het seizoen is nog lang" en "de bal is rond".