• Het seizoen voor de Veteranen van VVZ’49 is ook aan de gang. Bekervoetbal slaan wij wijselijk al jaren over, waardoor wij twee weken geleden onze eerste wedstrijd mochten aanvangen in het pittoreske Benschop.

    Een gelijkwaardige wedstrijd, waarin VVZ de eerste helft de bovenliggende partij was en Benschop was dat de tweede helft. Doordat Benschop de bovenliggende situatie beter wist uit te drukken in doelpunten, wonnen zij ook logischerwijs. De eindstand was 4-2

    Een week later togen wij naar het Hilversumse Kininelaantje, waar angstgegner Altius ons stond op te wachten. Kortgezegd werden wij helemaal tureluurs gespeeld. Na 5 minuten stond het 3-0, na tien minuten 4-0 en bij rust stond het 6-1 (Mooie goal van Victor).De tweede helft ging het een stuk beter. We kregen er nog vier om de oren, zodat de einduitslag 6-0 werd. Tsja….wij snapten het ook niet meer. Het was deze wedstrijd ook het debuut van Patrick Kuyer en hij viel gelijk met zijn neus in de boter.

    Afgelopen zaterdag speelden wij dan eindelijk onze eerste thuiswedstrijd. Allereerst werd de teamfoto door de fotograve gemaakt, waarna wij heel voorzichtig aan de warming up begonnen. Zo voorzichtig wij begonnen, zo hevig kwam de regen naar beneden. Het was een herintrede van Evert (Pietertje)  H. U weet vast nog wel zijn plotselinge vertrek zo’n anderhalf jaar geleden, maar het bloed kruipt waar het niet gaan. In de kleedkamer merkten wij het al, Evert “Heintje Davids” H. is back.

    Gelukkig regende het ook doelpunten. Van Waterwijk hadden wij niet veel te duchten. VVZ scoorde voor de rust drie keer (Dirk 2 en thuisdebutant Patrick 1 keer) , en ging de tweede helft gestaag verder. Waterwijk kreeg natuurlijk ook wel kansjes, maar geenszins om verontrustend voor Robert Jan te worden. Johannes en Dirk scoorde de 4 en 5-0, toen er 15 minuten voor tijd plots nog een Waterwijks gedaante op doemde. Op plat export Amsterdams klonk het “Waar was je nou man” en “je laat je team in de steek”. Het bleek één van hun sterkhouders te zijn die ietwat te laat in Soest was aangekomen. En waar de 11 veldspelers al ruim 5 kwartier in de drek aan het ploeteren was, en allen redelijk naar het einde snakte, wist deze frisse brave borst VVZ nog twee keer het nakijken te geven. Tot twee keer toe wist hij de moegestreden VVZ verdediging te dollen en Robert Jan het nakijken te geven. Toen eenmaal de laatste draad van onze onder kledij ook doordrenkt was, floot de prima leidende scheidsrechter Akkermans voor het einde. Evert H. wist na afloop precies te vertellen waar die eerste winst vandaag vandaan kwam……Wij weten wel beter.