• Afgelopen weekend was het dan zo ver. De selectie van VVZ'49 ging op trainingskamp in Friesland. Het onderkomen zou Het Bastion Hotel Leeuwarden worden en op zaterdag stond een wedstrijdje tegen vv Makkum op het programma.

  Vrijdag om 14.00 uur stonden de meeste selectieleden te popelen van ongeduld. De reis richting de provinciehoofdstad zou door de drukte iets langer duren dan gepland (vooral de Ketelbrug was een lastpost)  maar na ruim twee uur rijden werd er ingechecked in het Bastion Hotel. De spelers hadden nog even de tijd om de vorm van de autostoel weer uit het lichaam te krijgen want om 17.45 uur werd de korte reis van 2 kilometer aanvaard richting de velden van Blauw Wit '34 in Leeuwarden voor een lichte training. Op een groot en hagelnieuw complex was een kunstgrasveld met kurkvulling ons deel. Na de lichte training hadden de spelers nog even de tijd om het lichaam te kuisen en een drankje te doen. De avondmaaltijd van het Hotel werd buiten op het terras opgediend. Rijkelijk veel keus tussen pasta, kip, salade, groente, krieltjes en noem maar op. Na het "grand" dessert was er nog tijd genoeg om te chillen met een goed drankje. De stad was voor vanavond "verboden" terrein, omdat morgen de eerste wedstrijd van het seizoen op het programma staat.

  Voor sommige was de energie nog niet op waardoor de nacht lichtelijk kort werd. Toch was het mooi om te zien dat (bijna) iedereen om 8:30 uur aan het ontbijt zat. De vier die het niet gered hadden, moesten even flink door het stof. Om 10:00 uur werden de motoren weer gestart en werd de reis richting Makkum aanvaard. Allereerst stond er een wandeling langs de oevers van het IJsselmeer op het programma. De frisse neus en nodige vitamine C moesten de lichamen klaarstomen voor de wedstrijd van 14:00 uur.

  Het was een feestje bij vv Makkum. De wedstrijd werd aangepakt om er gelijk maar een startersdag voor de jeugd van te maken. Een rijkelijk assortiment aan springkussens sierde het complex.

  De wedstrijd was van VVZ'49 kant best wel aanvaardbaar. De eerste helft zou het 1e voetballen, de 2e helft zou het 2e elftal op zich nemen. Makkum starte gedreven, zonder ook maar gevaarlijk te worden. VVZ wilde veel balbezit en vooral achterin ging dat goed af. Na een goede onderschepping van Floris werd Saddy diepgestuurd. Wat wij in de derde klasse geregeld meemaken, is dat dan direct de vlag het luchtruim ingaat. Maar de vlagger van Makkum was eerlijk en sportief. "Als het geen buitenspel is, is het geen buitenspel", klonk het op zijn Fries. Saddy kon dus opstomen richting de goal, maar zag Levi geheel vrij er veel beter voorstaan. De 1-0 was een koud kunstje. Tien minuten later wederom een uitbraak. Ditmaal was het Rick die er vandoor ging en Levi bediende. Schuin voor de goal zag Levi wel dat Rick was meegelopen, maar dit keer was de lijn naar Rick toe minder makkelijk. Levi besloot zelf uit te halen en scoorde in de verre hoek. Makkum kon daar weinig tegenover zetten. Een schotje wat over ging was een van de weinige wapenfeiten. Tot in de laatste minuut van de 1e helft. Een bal richting achterlijn werd nog nipt binnengehouden tot verrassing van Wessel. Hij vergreep zich aan de tegenstander die gewillig zich binnen de lijnen liet vallen. De penalty kon door Oscar niet gekeerd worden, 1-2. 

  De tweede helft dus een geheel tweede elftal op het veld. Alleen Oscar zou blijven staan, omdat Marco nog niet fit genoeg was. Het tweede hield ogenschijnlijk gemakkelijk stand, maar na gelang de tweede helft vorderde, werd de organisatie minder en vielen er toch was kleine gaatjes in de verdediging.Ruim een kwartier voor tijd moest Oscar binnen drie minuten evenzoveel keer handelend optreden. In de 78e minuut had hij echter geen antwoord op de inzet van Makkum, wat de gelijkmaker betekende. Zo was de eerste helft een prooi voor VVZ en was Makkum de tweede helft de betere. Toch ging elke speler inclusief de scheidsrechter met een kater van het veld af.  Er waren nog een zestal minuten te spelen toen Oscar zich wilde opmaken om een verre bal van de Makkum keeper uit de lucht te plukken. Maar in plaats van het luchtruim, viel Oscar kermend van de pijn tegen het kunstgras. De uitstekend leidende scheidsrechter floot direct af en Kevin snelde het veld op. Het was schrijnend om te zien dat Oscar met een brancard het veld af moest en richting ziekenhuis werd gebracht. Een gescheurde achillespees zal hem 18 weken aan de kant houden. Het was een dompertje op het gezellige trainingskamp. De avond werd nog gebruikt om de stad te verkennen. Mooi om te zien dat de gehele groep (inclusie Oscar op krukken) met elkaar optrok. Feestcafe Shooters was van VVZ'49, terwijl de begeleiding zich op het terras daarvoor vermaakte. Na een redelijk rustige nacht werd er om 9:30 ontbeten. Ditmaal was iedereen op tijd. Na het uitchecken werd de reis richting Soest weer aanvaard.

  Namens de groep willen wij de sponsoren bedanken die het mogelijk hebben gemaakt om de kosten zo laag mogelijk te houden. Ook bedanken wij Trainingskampen.nl voor een stukje organisatie.

  Op naar een mooi seizoen, de basis is gelegd