• Het was deze zaterdag een wereld met verschil met de voorgaande weken. Waar we doorgaans minimaal 5 reservespelers op de bank hebben hadden we er dit maal maar twee. Vanuit het 1e werd alleen Danny Meerding toegevoegd. Dus met een smalle selectie op naar Montfoort. Op het mooie maar wel wat stroperige kunstgras ging de wedstrijd om 12.00 uur van start. Eerst een minuut stilte voor de statement die de KNVB wil maken naar aanleiding van de perikelen in Den Bosch.

  Montfoort is een sterke tegenstander, en met spelers die vanuit hun eerste (1e klasse) aangevuld worden een technisch goed team. Alhoewel VVZ de eerste 10 minuten goed kon meekomen bleek toch dat de handelingssnelheid en de passing op een wat hoger niveau ligt. Geen schande want in deze competitie zijn er een aantal teams van dit kaliber. Je kan je ingraven en de schade zo beperkt houden maar VVZ’49 besloot om gewoon haar eigen spel te spelen. Na een kwartier stond er echter al 2-0 op het scorebord. Maar VVZ’49 bleef naar mogelijkheden zoeken en af en toe kwamen de groenen toch door de verdediging heen met af en toe mooi combinatiespel. In de 25e minuut betaalde dit zich uit toen Laurens vanaf de 16 meter de bal in de netten joeg.

  Het was dan ook enigszins teleurstellend dat bij de theepauze er toch inmiddels al een 5-1 stand op het bord stond. Af en toe ging het dan ook wel erg makkelijk voor de gastheren uit Montfoort.

  In de rust werd met name het positieve spe; benadrukt. Ondanks dat met een dergelijke stand de koppen wat gaan hangen was de opdracht om ook in de tweede helft gewoon positief te blijven voetballen. Danny maakte na enkele weken blessureleed zijn opwachting weer eens tussen de lijnen voor de uitgebluste Kyliam. In de 53e minuut schoot Bjorn maar weer eens op de paal. Dat is een beetje de rode draad van dit seizoen, als het tegen zit dan zit het ook wel echt tegen. In de 60e minuut werd Andres ingebracht voor de geblesseerde Laurens. Andres had de avond ervoor een vegetarische Indische rijsttafel gegeten dus die stond op scherp….

  Uiteindelijk wist Montfoort in de tweede helft nog twee keer te scoren wat de tweede helft een wat positiever beeld gaf. Vandaag was de tegenstander effectiever en beter dan VVZ’49. Maar VVZ’49 heeft behoorlijk tegenstand geboden. Een aantal doelpunten had wellicht voorkomen kunnen worden door wat agressiever en slimmer de wedstrijd in te gaan maar dat hoort bij het leerproces.

  Tenslotte nog een diepe buiging voor Jordy Meerding. Hij mocht vandaag van de artsen niet spelen aangezien hij maandag een stamceltransplantatie ondergaat als donor. Wij vinden dit alle grote klasse en zijn supertrots op onze back. Dit geeft de relativiteit van de nederlaag van vandaag maar weer eens weer.

   Opstelling VVZ’49 : Marco, Tim, Tom, Ruben, Kyliam (45’ Danny), Peter, Matthijs , Steven, Laurens (60’Andres), Bjorn, Thijs