• Vandaag kwam TOG uit Amsterdam op bezoek. Zelfs met een beetje goede wil kunnen we geen plezierige wedstrijd tegen dit team naar voren halen. Verschillende keren hebben wij met TOG de degens gekruist, maar nooit beleefde wij hier lol aan. Vandaag een nieuwe kans.

    Het was guur en miezerig, maar de grasmat van veldje 2 was prima. TOG kwam veel feller uit de startblokken dan VVZ, maar echt gevaarlijk was het nog niet. De eerste mogelijkheid was voor Johannes, maar zoekend naar zijn rechter verloor hij weer de bal. Maar als TOG dan na een minuut of 18 een corner mag nemen, krijgt VVZ de bal maar niet weg. In een kluwe van benen kan tot 3 keer toe een VVZ-er de bal wegschieten, maar tussen kunnen en doen zat een groot verschil vandaag. Een  TOG been wist hier wel raad mee en schoot de bal vanaf een meter of 6 hoog in de goal. Als je dan denkt dat VVZ nu wel wakker was, kom je bedrogen uit. TOG bleef het betere van het spel houden en de laatste lijn van VVZ had de handen vol aan de bonkige en statische spits. Johannes hielp kans 2 en 3 ook om zeep, en ook een schot van Dirk ging naast. In de 33e minuut ontving de TOG spits de bal op enkele meters buiten het strafschopgebied. Met zeer statische bewegingen, alsof het in slow motion werd afgespeeld, omspeelde hij twee VVZ-ers alsof zij er niet stonden. Staan was ook het enige wat ze deden, er werd hem geen strobreed in de weg gelegd. Opduikend voor Robert Jan punterde hij de bal hard tegen de touwen. VVZ kreeg de eerste helft nog wel een mogelijkheid, maar gescoord werd er niet. Onder het genot van de thee van Ries werden harde noten gekraakt. Het moest veel beter en feller.

    De tweede helft werd ook beter. Allereerst werden we in het zadel geholpen door TOG zelf. Een draak van een terugspeelbal werd door Johannes opgepikt en in de lege goal geschoven. VVZ ging op jacht naar de gelijkmaker, maar lamlendigheid achterin zorgde er voor dat de marge weer twee werd. De bonkige spits ging een “sprintduel” aan met een VVZ-er (we noemen geen namen, Evert speelde verder best een goede wedstrijd). Tot drie keer toe kon de bal voor de voeten weggetikt worden, maar evenzoveel keer mislukte deze poging. Overtredinkjes maken doen we ook niet, dus met zijn tweede punter van de dag wist de bonkige spits wederom te scoren. VVZ ging niet bij de pakken neerzitten, maar een echt hoog niveau wisten we niet te halen. Tot tien minuten voor het einde leek TOG de voorsprong makkelijk vast te houden, maar toen een TOG-er opzichtig zijn tegenstander binnen de beruchte lijnen vasthield en het wegdraaien hierdoor wist te voorkomen, werd de bal door de scheidsrechter op de stip gelegd. De hevige Amsterdamse protesten moeten tot bij Herman van Veen in de woonkamer gehoord zijn, maar de scheidsrechter hield voet bij stuk. Gunther was net gewisseld, waardoor Victor achter de bal plaats nam. Ook hij bleef vanaf 11 meter foutloos. Een waar slotoffensief van VVZ kant leverde zelfs de gelijkmaker op. Een vrije trap op 25 meter van de goal werd door Wout in de doelmond gedraaid. De inlopende Mark wist de bal net niet te toucheren, wat echter wel verwacht werd door de TOG doelman. Zonder aangeraakt te worden verdween de bal in het netje. De tijd was te kort voor beide partijen om nog voor de drie punten te gaan. Toen de scheidsrechter wederom plat Amsterdamse verwijten naar zijn oren kreeg, blies hij heel wijselijk voor de laatste keer op zijn fluitje. De warme douche werd opgezocht en we kwamen tot de conclusie dat we met het ene punt toch maar wel tevreden moesten zijn. Na een zeer matige eerste helft bleek de tweede helft toch goed genoeg om één punt over te houden aan dit treffen. Vooraf wilde we meer, maar vandaag was ons niveau daar niet toereikend voor.

    Volgende week spelen we weer thuis. Rivierwijkers uit Utrecht komt op bezoek. Aftrap is om 14.00 uur.