• Vandaag stond de wedstrijd tegen de koploper op het programma. Een verschil van 20 punten gaf van tevoren al aan dat het een lastige wedstrijd zou worden voor VVZ49-2. Alhoewel VVZ49-2 in deze eerste competiehelft meermalen tekort heeft gedaan en zomaar 12 punten meer had kunnen of misschien wel moeten hebben, Maarsen was een geduchte tegenstander.

  Met alleen Danny als afgevaardigde van het eerste togen we naar Maarssen. De wedstrijd werd gespeeld op een mooie kunstgrasmat. Alleen de kleedkamers was een dingetje. Als echte pupillenteams mochten we de tassen meenemen de dug-out in omdat er geen kleedkamer beschikbaar was. Wel vreemd dat dit ogenschijnlijk niet voor de gastheren gold….

  Het credo vandaag was om het Maarsen flink lastig te maken. Niet gelijk vol op de aanval maat laat Maarssen maar eens komen. Het werd een spel wat we eigenlijk afgelopen seizoen niet gewend waren maar wonderwel in de in de uitvoering prima uitpakte. Maarssen dacht wel even over VVZ’49 heen te lopen en de 3-3-4 opstelling was daar een bewijs van. De eerste helft wisten de groen witten echter elke aanval af te wenden en door een paar schitterende reddingen van Marco bleef het doel schoon. Eerlijk gezegd creëerde VVZ’49 ook niet veel maar dat was ook niet de opdracht.

  In de tweede helft werd Tom, die zich niet lekker voelde gewisseld door Ruben. Ruben had afgelopen week niet getraind dus die begon op de bank. Een regel die bij het tweede consequent wordt doorgevoerd. Roan kwam erin voor Tijn om de snelle uitbraken meer impuls te geven. Ook in de tweede helft kwam Maarssen er niet doorheen. Echter in de 65e minuut werden ze geholpen door een slippertje van Marco. Een schot van de 16 glipte door zijn handen. Jammer want Marco had in de eerste helft een paar miraculeuze reddingen gedaan. Het hoort bij het leerproces van onze jonge goalie. De opluchting bij Maarssen was groot en hun drang naar ons doel nam gelijk af. Inmiddels wat Steven vervangen voor Jordy en werden Andres en Laurens ingebracht voor respectievelijk Thijs en Tim.

  Met de 1-0 achterstand ging VVZ’49 aanvallender spelen om de gelijkmaker te forceren. Deze viel bijna na een scrimmage in de 16 van Maarssen maar de bal gin er uiteindelijk niet in. Vervolgens viel de 2-0 aan de andere kant uit een aanval die naar buitenspel rook. De overigens uitstekend leidende scheidsrechter nam het vlagsignaal niet over waardoor de 2-0 op het bord verscheen. Voor VVZ’49 was het nu alles of niets en het werd uiteindelijk niets. Vlak voor tijd werd de 3-0 gescoord en in de 90e minuut wist Laurens de eer te redden door de ver uit zijn goal staande keeper van Maarsen met een boogbal te verschalken.

   

  De eerste competitiehelft zit er op. Als je naar de stand kijkt teleurstellend. Echter het vertoonde spel en inzet is op een enkele wedstrijd na van een behoorlijk niveau geweest. Zoals reeds gezegd hadden we recht om meer punten maar de afwerking was niet altijd top. De sfeer binnen het team is echter prima. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat in de tweede competitiehelft het aantal punten meer zal zijn dan de 5 die nu op de standenlijst staan.

   

  Opstelling VVZ’49 : Marco, Kyliam, Tom (45’Ruben), Danny, Peter, Tim( 65’Laurens) Matthijs , Steven( 70’Andres) Bjorn, Thijs, Thijn (45’Roan)

   

  VVZ’49 2 – Benschop 2  1-6   Een wedstrijd om snel te vergeten

  De wedstrijd van 30 November had het 2e een collectieve off-day. Door onvoldoende concentratie en inzet werden we met 1-6 verslagen. Het is een wedstrijd onwaardig voor een verslag maar gelukkig hebben we de foto’s nog. (klik HIER) Met dank aan Silvia Schimmel.