• Van een ideale voorbereiding was geen sprake. De JO15-3 is ontstaan uit een fusie van de  14-2 en 14-3 en had weliswaar twee trainingen in de benen maar werd vervolgens ontregeld door de jubileumactiviteiten van het Baarnsch Lyceum. Met de discodreunen nog nagalmend in de oorschelpen moest bij Hees de bekerstrijd worden aangegaan.

    En de 15-3 startte niet slecht door een ogenschijnlijk veldoverwicht in de openingsfase. Maar ‘elk nadeel heb een voordeel’ zei Neerlands grootste filosoof al eens. Het kleine Hees wordt niet jaarlijks geteisterd door nieuwe teamsamenstellingen maar kan met meer één team per lichting jaar in jaar uit in dezelfde formatie spelen. En het ingespeelde Hees bleek goed in de snelle omschakeling met de rappe spits Luuk als plaaggeest. Driemaal werd de (ex-) klasgenoot van enkele VVZ’ers gelanceerd en driemaal schoot hij sneller dan zijn schaduw raak.

    Ook in de tweede helft was VVZ zoekende naar nieuwe patronen, bevond zich veelvuldig op de helft van de tegenstander maar waren de kansen hoofdzakelijk voor Hees. Door een vastgeroeste buitenspelval kreeg Hees nog een paar keer vrij doorgang richting keeper Huub. Een paar keer wist onze goalie zich nog uit deze netelige situaties te redden maar tweemaal kreeg hij toch het nakijken. In de slotfase wist VVZ via Jens en Naud nog iets terug te doen zodat Hees deze derby met 5-2 wist te winnen. Als dat maar geen voorbode is als later dit seizoen ook de vlaggenschepen van beide verenigingen elkaar in de 3e klasse gaan ontmoeten.

    De kans voor de JO15-3 om de bekerpoule te overleven zijn hierdoor flink geminimaliseerd maar ‘elk nadeel heb een voordeel’ want de resterende twee bekerwedstrijden zijn dan een prima aangelegenheid om patronen in te slijpen en de buitenspelval te oliën voor de competitiestart op 22 september.