• Trotsheid overheerst bij jeugdig VVZ’49 .

  Kan je trots zijn na een 10-1 verlies bij Jonathan…??

  Tuurlijk, het is een waanzinnige oorwassing, maar achteraf geheel te verklaren.

  VVZ’49 miste in aanloop naar deze wedstrijd een compleet elftal aan spelers. Van het beoogde eerste elftal kon alleen Wessel Kraaijeveld, Dylan Nava Marquez en Oscar Kooij met enige zekerheid spelen. Steyn Boers en Delano Engelhart startte op een percentage van ongeveer 50 á 60 procent. De rest van het vreemdelingen legioen werd aangevuld door spelers die normaliter in de JO19-1 spelen, of spelers die  al minuten in het 2e gemaakt hadden.

  En met Steyn en Delano op halve kracht, en in een zeer defensieve opstelling liep het uitmuntende Jonathan voor de rust uit naar een 6-0 voorsprong. Het was aan Oscar, de defensie en het toeval te danken dat het maar 6-0 was. In de rust werd een 1-5-4-1 opstelling ingeruild door een `1-4-3-3 opstelling. Ook Steyn, en later Delano werden ingeruild, waardoor wij de wedstrijd eindigde met alleen Oscar, Wessel en Dylan vanuit het 1e in de gelederen, de rest kwam van het 2e (Roan,  Chris en Thijs) en de JO19-1 (Tim, Karel, Lucas, Bram en Guus). En toch kunnen wij alleen maar trots zijn op dit “vreemdelingenlegioen”. . Wederom noteerde wij twee debutanten vandaag en beide spelers kunnen terugkijken op een uitstekend debuut. Lucas Pais is eigenlijk een begenadigd scheidsrechter, maar wil het voetballen nog niet loslaten. Na een 2e instantie  wist hij vanaf de rechterkant de bal voor te geven, waarop 2e debutant Bram Hanraads de bal over de doellijn wist te werken.

  Het was de beloning voor 90 minuten keihard werken van een stel jochies die het beste voor de club in petto hebben en waar wij nog veel plezier aan gaan beleven.

  Dit Jonathan is een lust voor het neutrale oog en behoort eigenlijk niet in de 2e klasse thuis. Philip Ties is een klasse apart deze competitie. Misschien wel beter dan bijvoorbeeld een Ghadari van Hees . De beste spits van deze klasse loopt ook bij Jonathan rond, Spits Dani van Soest heeft er dit seiszoen al 39 (!!)  inleggen en ook Marco Knopper combineert en scoort er lustig op los.

  Het was niemand iets kwalijk te nemen. Tim Schilder liet wederom zien dat hij steeds meer aan het niveau begint te wennen.  Vooral in de 2e helft (onder de vleugels van zijn opa en oma) speelde hij een geweldige partij. Ook debutanten Lucas Pais en Bram Hanraads speelde een puike pot. Beide waren betrokken bij het enige doelpunt. Lucas met een assist, Bram met een doelpunt. Karel speelde een puike pot, net als Quinten en Kalle. Maar tegen spelers van het kaliber Ties, van Soest en Knopper kunnen deze jeugdige talenten nog niet opboksen.

  VVZ’49 eindigde dus met maar 3 eerste elftal spelers deze wedstrijd. Oscar moest er tien slikken, maar dit hadden er ook maar zo een stuk of 16 kunnen zijn. Dylan heeft zoals elke wedstrijd weer de meeste meters afgelegd. Altijd onopvallend, maar zoveel vuile meters opknappen. En ook Wessel viel op door zijn drive. Niet altijd even gelukkig, maar wel met de juiste instelling.  En als je dan ook nog een beroep moet doen op spelers die al een flink aantal minuten in het 2e hebben gespeeld, dan moet je alleen maar respect hebben voor deze groep. Chris en Roan gaven hun laatste hebben en houwen in de voorste linie van VVZ’49, en toen Thijs Hanraads even later zelfs door John van Loen naar de centrale plaats in de laatste linie werd geposteerd was het het doelpunt van broertje Bram Hanraads die vaders langs de lijn vol trots liet glimmen.

  Het was David tegen Goliath. Jonathan is veruit het beste team uit deze 3e klasse, maar gek genoeg heeft CJVV al wel twee keer de slag om de koppositie gewonnen van de Zeistenaren. Vandaag tegen VVZ’49 zou het nooit een wedstrijd worden.

  Opstelling VVZ'49 :

  Oscar Kooij, Wessel Kraaijeveld, Delano Engelhart ('65 Bram Hanraads) , Steyn Boers ('45  Chris Rademaker) , Thijs Westerveld ('45 Thijs Hanraads), Tim Schilder, Kalle Wijnans ('45 Roan de Beer) , Dylan Nava Marquez, Karel Jacobs ('59 Lucas Pais) , Quinten van Kooy, Guus Parinussa.