•  

    Om half 8 verzamelen om je vervolgens in een koude novemberrain te laten afdrogen in Leusden is er voorlopig niet meer bij maar gelukkig blijft de bal nog wel rollen. Met een heerlijk Halloween zonnetje aan een blauwe hemel waren rond het middaguur vrijwel alle velden aan de Eemweg bezet door onderlinge wedstrijden. Bij afwezigheid van schreeuwende ouders hadden de merels in de bomen langs de velden nog het hoogste woord.

    Op veld 2 mochten de 14-2 en de 15-2 met elkaar de strijd aanbinden. Gemiddeld een kop kleiner, 10 kilo lichter en een halve meter smaller was de 14-2 in het begin geïmponeerd door de fysiek sterkere 15-2. Maar dat Feyenoord zich twee dagen eerder door onderschatting had verslikt in de nummer 10 van de al niet aansprekende Oostenrijkse competitie was de 15-2 kennelijk volledig ontgaan. Met een houding van ‘dit winnen we wel met twee vingers in de neus’ sjokte de 15-2 ongeïnspireerd en futloos over het veld. Na 10 minuten gooide 14-2 dan ook de schroom van zich af en had niet, zoals de Oostenrijkers, arbitrale kadootjes nodig om een verdiende 2-0 voorsprong te nemen. Vlak voor rust halveerde de 15-2 dan toch de achterstand na een zeldzaam geslaagde aanval.

    Na de pauze was het beeld anders. De 15-2 had haar aanknop eindelijk gevonden en drukte de 14-2 terug tot diep op de eigen helft. De achterstand werd omgezet in een 3-2 voorsprong en de 15-2 verzuimde daarna de wedstrijd definitief te beslissen. De 14-2 bleef in leven en richtte zich mentaal weer op. De 15-2 keeper voorkwam tweemaal een gelijkmaker en zo leek de wedstrijd zoals het zou moeten in het voordeel van de ouderejaars beslecht te worden.

    Totdat diep in blessuretijd notabene de 15-2 nog een hoekschop kreeg en tot ontsteltenis van de bank negen spelers naar voren renden in de ijdele hoop nog een goaltje mee te pikken. De geoefende voetbalkijker weet dan al genoeg; de afgeslagen corner werd omgezet in een counter waarbij een 14-2 speler uit wanhoop op de rand van de 16 werd neergeschoffeld. De terecht toegekende vrije trap werd vervolgens fraai binnengeschoten waarna de uitstekende scheidsrechter Stef affloot.

    En zo eindigde een heerlijke pot voetbal in deze broederstrijd onbeslist en leerden beide teams dat inzet en de wil om te winnen het verschil in fysieke kwaliteiten kan overbruggen.