• Ledenvergadering geeft akkoord op verduurzaming VVZ '49

  Tijdens de speciale ledenvergadering, die dankzij alle Corona perikelen, erg speciaal te noemen was, hebben de leden ingestemd met het plan om onze vereniging te verduurzamen. 

   

  Kostenbesparing
  Energie is een vaste kostenpost die alleen af en toe wat wordt aangepast als je een aantrekkelijk contract afsluit met een energieleverancier. Door aan de slag te gaan met verduurzaming kun je de kosten nu eens echt verlagen. Dat begint met de vele mogelijkheden om energie te besparen (ledverlichting bijvoorbeeld). Als je minder energie verbruikt bekijken we ook hoe we de resterende energiebehoefte duurzaam kunnen opwekken. Dat is goed voor het milieu maar ook voor de portemonnee.

  Prettige omgeving
  Een duurzaam gebouw zorgt voor een prettige omgeving. Zo kijken we bijvoorbeeld bij de installatie van ledverlichting naar een juiste lichtsterkte die gelijk staat aan daglicht. We kijken naar een optimale afstelling van de verwarming (differentiatie per ruimte bijvoorbeeld) en een goede isolatie. Dat zorgt voor een behaaglijk en stabiel binnenmilieu en bespaart energie. Dit hebben wij binnen ons nieuwe kleedkamer gebouw al gedaan.

  Groene uitstraling
  Duurzaamheid krijgt steeds meer aandacht en dat betekent dat ook de omgeving hierop reageert. Men kijkt wat VVZ '49 doet op het vlak van duurzaamheid voordat men de vereniging kiest die het beste bij hun past.

  Voldoen aan regelgeving
  Vanaf 2023 is er in Nederland geen energielabel slechter dan label C. Een slechter label (D t/m G) mogen dan niet meer gebruikt worden. Regelgeving rondom verduurzaming neemt naar verwachting alleen maar toe. Wees het voor en ga zelf aan de slag met verduurzaming.

  Klaar zijn voor de toekomst
  Fossiele brandstoffen worden steeds schaarser en de uitstoot van broeikasgas (CO2) vormt een steeds groter risico voor het milieu. Wij willen als vereniging anticiperen op deze ontwikkeling door er voor te zorgen dat VVZ '49 klaar is voor de toekomst en realiseren we samen een betere wereld.

   

  Al het bovenstaande heeft wel een investering tot gevolg en een aantal projecten om alles te realiseren. Wij zullen u via de website op de hoogte houden van alle ontwikkelingen. Kleine klusjes zijn in de zomerstop al opgepakt en VVZ '49 zal stapje voor stapje een zeer duurzame vereniging worden, eentje waar wij met z'n allen erg trots op mogen zijn.