• Na een aantal  oefenwedstrijden gespeeld te hebben begon het seizoen voor VVZ’49 vandaag dan echt met de eerste poulewedstrijd voor de beker. Het lot had ons gekoppeld aan VVJ, Nederhorst en ’t Gooi. Nederhorst heeft zich na de loting terug getrokken, maar daar spelen wij over twee weken wel vriendschappelijk tegen. Vandaag stond een “oude bekende” tegenover ons, te weten sc ’t Gooi. Vorig jaar bungelden zij, net als VVZ’49, onderaan de ranglijst van de derde klasse C en waren zij aan het eind, wederom net als wij, veroordeeld tot de nacompetitie. Door onvrede binnen de selectie werd de eerste nacompetitiewedstrijd  bijna niet gespeeld. Op het nippertje werd dan toch de wedstrijd afgewerkt, maar feit is wel dat dit team zijn langste tijd heeft gehad. Dit seizoen zou er een hele nieuwe start gemaakt worden met een heel nieuw team.

  Een nieuw team kwam er zeker vandaag, zij het niet dat dit team pas om 14:05 uur op het gemak ons complex kwam opsjokken. Toch presteerde zij het om om 14:32 aan de aftrap te staan, maar kolderiek was het wel.

  Het bleek een vrienden team te zijn (welke samengesteld is uit spelers van ’t Gooi 2 en Olympia 2) wat vanaf deze dag als ’t Gooi 1 door de regio zal trekken. De normen en waarden van het A categorie voetbal zit er bij deze goedwillende jongens nog niet echt ingeslepen.  Spelerspassen nog niet op orde, een vlaggende wisselspeler in zijn blote bast, een keeper op tennisschoenen,  kinderen spelend in de dug-out ,enz. Wij hadden afgesproken ons daar niks van aan te trekken en vooral ons eigen spel te spelen.

  Dat laatste gebeurde veel te weinig. VVZ’49 kwam na 8 minuten door een prima aanval ietwat fortuinlijk op voorsprong. Chris Rademaker bediende Roan de Beer op maat en zijn “touch” verdween via de paal met een sierlijke curve over de achterlijn. Het medicijn om tegen zo’n team de wedstrijd snel te beslissen. Nu moesten wij doordrukken, maar dat deden wij helaas niet. Met gemak paste wij ons aan aan het tempo van de tegenstander. Aanvallen werden vroegtijdig om zeep geholpen en doelpogingen werden vakkundig gemist. Voor de rust hadden wij nog wel 3 a 4 kansen om te scoren, maar wij deden het niet. De tweede helft het zelfde laken het pak. Een drietal “frisse’ spelers konden het verschil ook niet groter maken en hoe langer het 1-0 bleef, des te meer ‘t Gooi hun kansje rook. Zij kwamen tot een schot over de goal en een redding van Daan, maar wat als…… De scheidsrechter van dienst heeft nog even op het punt gestaan om de wedstrijd zelfs nog stil te leggen. Een gewisselde speler van ’t Gooi zat in de dug-out en had zijn shirt uitgetrokken. “Geen punten, dan maar wel een lekker kleurtje”, moet hij gedacht hebben. De leidsman vond dit geen goed plan en sommeerde hem als een veldwachter, roepend vanuit de middencirkel, om zijn bovenlichaam te bedekken. Er werd wat heen en weer gekissebist, waarop de scheidsrechter het sein van staken aangaf. Na overleg werd het laatste kwartiertje toch nog afgemaakt, maar ’t Gooi was de gebeten hond en kon niks meer goed doen. Met een paar vreemde vrije trappen en een gele kaart tegen liet de scheidsrechter zien dat hij klaar was met het gedrag en de houding van ’t Gooi.  Gelukkig maakte Guus Parinussa in de 86e minuut aan alle Gooise illusies een einde. Floris de Boer had al tot twee keer toe een vrije trap opgeëist (en gemist) en nu was het de beurt aan Guus. Guus heeft een prima schot, maar “sinds de JO12 niet meer gescoord uit een vrije trap”. Die notitie kan vanaf nu de prullenbak in, want Guus krulde de bal sierlijk om de keeper heen in de goal. Opgelucht, maar met het schaamrood op de kaken droop VVZ’49 af.

  Volgende week zal het anders moeten, willen wij winnen van VVJ. De wedstrijd op sportpark Overvecht Noord start om 14.00 uur

  Opstelling VVZ’49:

  Daan van der Vliet, Thomas van Dorresteijn, Floris de Boer,  Kyliam Boers (’45 Rick Alvarez) , Wessel Kraaijeveld, Tristan Schaap, Shenouda Tadros (’45 Bas Draaijer) , Chris Rademaker (Dylan Nava Marquez) , Floris Knigge (’34 Thijs Hanraads) , Roan de Beer (’58 Chris van Dijk), Guus Parinussa.