• Kletsnatte derby levert geen winnaar op. Verdedigers de uitblinkers

  1 apr 2023 Robert Jan Boers
 • Kletsnatte derby levert geen winnaar op. Verdedigers de uitblinkers.

  Ondanks het erbarmelijke weer waren toch nog zo’n 400 toeschouwers richting de Bosstraat gekomen. Niet dat het weersbeeld nou echt uitnodigend werkte, maar velen waren erg benieuwd naar de vraagstukken die dit seizoen na de vorige derby rond gonsde. Welke stappen heeft dit jonge VVZ’49 nou inderdaad gemaakt. En wat voor uitwerking heeft “project ommekeer” bij thuisploeg teweeg gebracht. De heenwedstrijd eindigde in het slotsignaal voor een overwinning voor VVZ’49. SEC was gebrand op revanche. VVZ’49 loerde op een herhaling van het huzarenstukje, toen aan de Eemweg.

  En dan moet je dus een verslag schrijven over een wedstrijd waarin amper kansen te noteren waren. En als wij ze al genoteerd hadden, dan waren deze pennenstreken als een vloeibare inktmassa door de regen omgevormd naar een bizar stukje kunst. Leesbaar was het in de verste verte niet meer.

  Mogelijkheden die geen kans mochten heten….

  Na tien minuten zagen wij voor het eerst een keeper in actie. Het was SEC keeper Stijn Waals die een eerder succesvolle variant van een vrije trap vroegtijdig onschadelijk maakte. Vijf minuten later kreeg ook VVZ’49 doelman  Daan van der Vliet zijn eerste echte werk te verrichten, zonder dat er ook maar enige opwinding was vanwege een kansrijke mogelijkheid.

  Een uitstekende voorzet van Guus werd door Shenouda Tadros over de goal heen geschoten Ook VVZ kwam met de schrik vrij, toen SEC aanvaller Niels van der Plaats ineens geheel vrijstaand de bal voor zijn voeten kreeg. Zijn inzet ging gelukkig naast de goal….Met deze bovenstaande regels hebben wij de eerste helft samengevat.

  Tweede helft zelfde laken een pak

  Ook in de tweede helft viel er niet echt wat te genieten voor de neutrale toeschouwers. SEC begon de tweede helft met ietwat meer balbezit, maar zij konden niet echt gevaarlijk worden. Vooral het verwachtte gevaar van Niels van der Plaats werd vroegtijdig onschadelijk gemaakt door Cemal Kurt of Yordi Verheijen. Met die twee hebben wij nog niet eens de uitblinker uit de VVZ’49 verdediging genoemd. Kyliam Boers was vandaag aan VVZ kant verdedigend foutloos. Won zijn duels, kopte de nodige voorzetten richting het ongevaarlijke deel van het veld en onderschepte veelvuldig een opbouw van de SEC voorwaartsen. Als dan ook bij SEC de “beste van het veld” achterin lopen, is het logisch dat de kansen op minder dan twee handen te tellen waren. Floris de Boer kon zich maar niet verlossen van vooral Kenny Grant.

  SEC kreeg nog een kansje toen de ingevallen Steyn Boers na een scrimmage niet van dichtbij het net wist te vinden. De enige die het netje wel liet “bollen” was Floris Knigge. Een steekbal leek lang onderweg, werd keurig aangenomen door Floris en het schot was hard genoeg om de touwen te bereiken. Enige spelbreker was de grensrechter van SEC, hij verklaarde met zijn vlagsignaal dat Floris “op moment van spelen” een voorsprong had op de rest van de verdediging. Hij zou maar zo gelijk kunnen hebben. Twee minuten voor tijd ging Floris Knigge wederom goed en op wilskracht door , trok de bal terug maar de inglijdende Dylan Nava Marques kreeg zijn voet net niet voldoende tegen de bal. De drie minuten extra tijd leverde ook niets noemenswaardigs op.

  De uitblinkers van vandaag stonden aan beide kanten centraal in de verdediging. De aanvallers  kwamen er nagenoeg niet aan te pas. Iedereen was het er over eens dat dit gelijkspel een terechte verdeling was van de punten. De warme douches werden opgezocht waarna de kantine volstroomde. Ook het napraten leverde weinig ontevredenheid over de uitslag op .

  Volgende week speelt VVZ’49 de inhaalwedstrijd bij en tegen Candia’66. Candia pakt bij winst de 2e periode. Als VVZ’49 wint, kan het SEC helpen aan de 2e periode. Zij moeten dan wel donderdag de inhaalwedstrijd bij en tegen HVC winnend afsluiten.

  VVZ’49

  Daan van der Vliet, Cemal Kurt, Yordi Verheijen, Kyliam Boers, Wessel Kraaijeveld, Dylan Nava Marquez, Tristan Schaap (’79 Chris van Dijk) , Shenouda Tadros (’79 Matthijs Smit) , Roan de Beer (’66 Floris Knigge), Floris de Boer, Guus Parinussa.

  Foto's van de wedstrijd, klik HIER