• Na enkele jaren in de regio Utrecht gevoetbald te hebben spelen de zaal VVZ veteranen dit seizoen weer dichterbij. Eigenlijk missen we de salsa avonden in Hoograven (na afloop van de wedstrijd) en de Utrechtse humor nu al. Aan de andere kant hebben we nu weer de leuke lokale derby’s tegen SEC (4 teams) en All Stars (Baarn). Met als kers op de taart de wedstrijden tegen de zeer sportieve teams van Artsen Naarden Bussum (ANB). Een overtreding hebben ze nog nooit gemaakt en als je door je enkel gaat staan er gelijk een paar medisch specialisten klaar om je te helpen.

  Aan het begin van het seizoen zijn wij aangenaam verrast met "funkelnagelneue" tenues en ballen. Onze dank aan de club en vrijwilligers Robert Jan en Wim is groot! Aan het materiaal kan het nu echt niet meer liggen. Dat excuus voor onze wisselvallige prestaties kan dus de prullenbak in (maar we hebben nog wel een paar goede excuses achter de hand..).

  De thuiswedstrijden worden gespeeld in Beukendal, waar zowel de zaal als de kantine mooi van lelijkheid zijn. De nostalgie druipt af van de bruine schrootjeswand in de zaal en "oma’s kleedjes" op de antieke tafeltjes. Een warm bad. Er lijkt daar in 40 jaar tijd werkelijk niets veranderd. Zelfs de pachter van de kantine is nog hetzelfde. Meneer R. (wij mogen Rinus zeggen) blinkt al jaren uit in het relativeren van onze prestaties in de zaal. Tot deze avond??..

  "..Een soepel combinerend VVZ liet de sympathieke tegenstander alle hoeken van de zaal zien. Met name de zorgvuldig gekozen looplijnen leken beslissend in deze derby. Het publiek vroeg zich hardop af wie aan deze zegereeks van VVZ nog een einde gaat maken. De winst van 6-5 was dan ook zeker geen toeval meer".

  De waarheid is dat de volledig gelijk opgaande wedstrijd net zo goed anders had kunnen aflopen. Respect voor het goede en sportieve spel van onze tegenstander! Dat neemt niet weg dat onze "Duitse overwinning" na een goal van Willem 10 seconden voor tijd met veel enthousiasme werd ontvangen. Door het team, maar zeker ook door de kantinepachter. Meneer R kon zijn vreugde over onze overwinning niet onderdrukken. Hij deed net wat meer hapjes op de schaal met bittergarnituur, liep net iets harder met de drankjes en zijn muziekkeuze was nog meer uitgebalanceerd.

  ‘Men of the match" :

  Chris             :  Zijn sporadische missers vallen in het niet bij zijn geweldige reddingen.
  Johan            :  Wat zijn we blij dat hij weer tussen de lijnen staat !! Is helemaal op de weg terug.
  Willem           :  Staande ovatie voor zijn briljante pass buitenkant rechts over het hele veld heen
  René H         :   Was al de bikkel van het team, maar combineert dat nu ook met een "verbouwinkje"
  René J          : "Return of the legend": door werkzaamheden ff uit beeld, maar nu weer helemaal "los"
  Ger               :  Technisch begaafde doelpuntenmachine was weer zeer actief ondanks blessure.
  Robert Jan   :  Mister VVZ vormt nu ook het kloppend hart van de zaalafdeling.
  Cor               :  Snelle kameleon die nu contract bij VVZ probeert af te dwingen.
  Otto              :  Raakte geen bal, dus schrijft ie maar een stukje voor de site.