•  

  Maandag 1 April begon bij het jarige VVZ ’49 de feestweek ter ere van het 75-jarige jubileum. De aftrap van deze week vond letterlijk op de middenstip plaats toen het reunie toernooi om 13.00 uur centraal werd afgetrapt. 8 teams streden om de eer, een beker en ,naar later bleek, een heuse hoofdprijs. Het was een weerzien van oud leden, jonge leden, niet leden en kinderen van leden. Soms was het niveauverschil (lees: leeftijdsverschil) ietwat te groot, maar de pret was er niet minder om. Na het laatste fluitsignaal kon de jubileum receptie van start gaan. Er was bezoek van Burgermeester Rob Metz en van een afvaardiging van de KNVB. Als eerste werd de winnaar van het toernooi bekend gemaakt. Het bleek dat FC Tray net genoeg doelpunten had gemaakt in de laatste wedstrijd, om de winst op te eisen. Jasper van’t Net kreeg de eer om het eremetaal in ontvangst te nemen, maar de echte hoofdprijs werd toen pas bekend gemaakt. Eén  speler van dit team mocht namelijk twee dagen later meedoen met het team van fc de Rebellen. Na wat dimdammen en strootje trekken zou de naam van Kyliam Boers twee dagen later tussen onder andere die van Andy v.d. Meijde, Royston Drenthe, Pascal Bosschaart en Ali Boussaboun staan .

  Burgemeester Rob Metz had mooie woorden voor de jarige voetbalclub en roemde vooral de familiaire sfeer binnen onze vereniging. Daarna was het de beurt aan de KNVB. Vanuit Zeist kreeg de jubilaris een mooie vlag, maar het klapstuk vanuit de Zeister bossen was voor een drietal oer VVZ-ers.

  Zilveren Trio

  Ries Brouwer, Wim Hospes en Dick van de Bovenkamp werden door de KNVB geëerd met een zilveren speld en een oorkonde. Volkomen terecht voor dit drietal, wie gezamenlijk meer dan 180 jaar vrijwilligerswerk bij onze mooie vereniging hebben achter gelaten. Hierna kon het feest echt losbarsten met de klanken van de Coverband Shpritsz & Different Cook en DJ Thijs Prinssen.

  Klik HIER voor de foto's van Jaap van de Broek

  FC de Rebellen.

  Woensdag kreeg de vereniging bezoek van FC de Rebellen. Een voetbalteam met een flink aantal gelouterde ex-profs en gecoacht door ex VVZ trainer John van Loen. Een aantal van deze ex profs gaven een prachtige clinic aan de jeugd. Een flinke hoosbui kon de pret niet drukken. Helemaal niet toen er na afloop voor elke deelnemer een heerlijk frietje klaarstond. Met natte haartjes werden deze gefrituurde aardappelreepjes met een grote glimlach verorberd.

  VVZ ’49 – SO Soest

  Het hoofdveld werd nu het decor voor de (veelal) gestopte dames van VVZ’49 en so Soest. De titanenstrijd op het halve veld werd een prooi voor so Soest, maar de grootste winst zat hem in de saamhorigheid tussen beide teams. In de kantine gingen de dames rustig verder.

  VVZ ’49 Legends

  Om 20.00 uur stond dan het klapstuk van deze dag op het programma. Bijna alle jeugdleden hadden hem al gespot, gefotografeerd of een selfie mee gemaakt. De warming up van Andy v.d.Meijde moest hij nog aanvangen tussen een flinke groep jeugd met de telefoon in de aanslag, maar toen eenmaal de wedstrijd begon, was de jeugd ervan doordrongen dat zij achter de omheining moesten blijven. Andy v.d.Meijde was de absolute blikvanger van de Rebellen, maar ook o.a. Ali Boussaboun en  Royston Drenthe konden genieten van de aandacht. Dit ging allemaal aan de neus van Kyliam Boers voorbij. Zijn minuten zouden in de 2e helft plaats vinden en hij aanschouwde het hele schouwspel van "het bekend zijn" van een afstandje.

  Dhr. Roelof Luinge floot om even na 20.00 uur voor de aftrap, en iedereen ging er eens rustig voor staan. De VVZ ’49 Legends konden het niveau in de eerste helft verrassend goed bijbenen. Tot twee keer toe wisten zij een opgelopen achterstand weer recht te trekken. Doelpunten van Saddy de Koning en Marcel van Essen leken een 2-2 ruststand op de klokken te zetten, maar echt in het rustsignaal deelde de Rebellen een tikje uit door de 2-3 binnen te werken. Toch was dit niet echt iets waar coach Henk van As zich druk om kon maken. Zichtbaar genietend aanschouwde hij de verrichtingen van deze ooit zo talentvolle lichting.

  De tweede helft kreeg gastspeler Kyliam Boers dus speeltijd bij de Rebellen en mocht centraal achterin de verrichtingen van Gijs Schaap en Jordie Brouwer in de gaten houden. De Rebellen liepen (te) snel uit naar 2-5. De Legends deden nog wat terug via een schitterende aanval (Gijs Schaap > Saddy de Koning , afgerond door Jordie Brouwer), maar het slotakkoord was voor Roelof Luinge. Een simpele duikeling werd bestraft met een strafschop, welke achter doelman Michiel Kok geschoten werd. Na 2 keer 35 minuten was het mooi geweest en kroop een flink  deel van de 5 á 600 toeschouwers de kantine in, de rest ging tevreden en geamuseerd naar huis. De nazit was zoals deze hoort te zijn, gezellig en ouderwets.

  Klik HIER voor de wedstrijdfoto's van Jaap van de Broek

  Spelers VVZ ’49 Legends: Daniel Hilhorst (K), Michiel Kok (K), Bas van Doorn, Gert van de Munt, Ruben de Goede, Alemdar Kurt, Rick de Koning, Peter Wolfsen, Wobbe-Jan Reitsma, Hidde Reitsma, Saddy de Koning, Marcel van Essen, Gerald van der Wal, Eloy Kok, Barry van de Berg, Patrick Dorrestein, Richard Rademaker, Peter van de Munt, Gijs Schaap, Jordie Brouwer.

  Trainer: Henk van As

  Teammanager: Ronald de Rooy

  Verzorging: Lex Drop

  Mentalhealth coach: Antonio van den Hengel.

  Spelers FC de Rebellen: Koen Geven (K), Andy v.d.Meijde, Olaf Lindenbergh, Joey v.d.Berg, Pascal Bosschaart, Remco Schol, Randy Wolters, Glen Loovens, Gill Swerts, Ali Boussaboun, Jack de Gier, Lorenzo Davids, Royston Drenthe, Romano Denneboom, Andwelé Slory, Guyon Fernandez, Kyliam Boers (gastspeler) 

  Trainer: John van Loen.

  Scheidsrechter: Roelof Luinge

  Ass.Scheidsrechters: Teus Verwoerd en Henk v.d.Pol.

  Op donderdag is er nog een sponsor diner in restaurant de Soester Duinen en zaterdag wordt de feestweek afgesloten met een waanzinnige feestavond. DJ Coenio zal met zijn klanken de feestvreugde flink verhogen en ook Danny Froger is voornemens om dit met zijn optreden te doen. Op het moment van schrijven zijn er nog een klein aantal kaarten verkrijgbaar. (Klik HIER om kaarten te bestellen)