• 26 mei 2018

  Het was 28 graden op Sportpark Galecop en op het kunstgrasveld was het erg warm. De spelers van beide teams hadden hier duidelijk last van. De wedstrijd stond onder leiding van de heer Nefkens die een uitstekende wedstrijd floot.

  In het 1e kwartier was VVZ '49 duidelijk de betere partij. Hier had Levi Parinussa 2 kansen maar die werden om zeep geholpen. Ook JSV had 2 goede kansen die Daan van der Vliet vakkundig onschadelijk maakte. Het blijft toch jammer dat Daan volgend jaar bij een 4e klasse gaat keepen want met zijn talent kan hij uitgroeien tot 1e keeper van VVZ '49.

  Het 2e kwartier ging gelijk op waar beide ploegen weer mogelijkheden hadden. Tot de 38e minuut waar JSV met een afstandsschot de stand op 1-0 zette.

  In de rust werd Ruben de Goede en Hidde Reitsma uit voorzorg gewisseld omdat zij in de nacompetitie onmisbaar zullen zijn. Thijmen ging in het centrum van de verdediging spelen maar dit was toch te veel gevraagd van de jeugdige middenvelder. Beide ploegen hadden duidelijk last van de warmte en de 56e, 58e en 60 minuut werd de score opgehoogd naar 4-0. Saddy de Koning nam de plek van Thijmen over en Bjorn Bosman kwam in het veld voor Martijn Hilhorst (die al enkele weken met een lichte blessure speelt). Vanaf dat moment kon JSV niet meer scoren en werd een monsterscore voorkomen.

  Het verlies bij JSV was op zich niet zo erg want VVZ '49 eindigt nu op de 13e plaats wat een lichtere tegenstander tot gevolg heeft in de nacompetitie. Volgende week is in de 1e nacompetitiewedstrijd Lopik onze tegenstander. Deze wedstrijd wordt gespeeld op het terrein van Spakenburg. In principe speelt VVZ '49 thuis maar omdat er een groot toernooi gespeeld wordt op Sportpark Zonnegloren kunnen we deze wedstrijd niet van ons thuisvoordeel genieten. Spakenburg is bereid gevonden om hun hoofdveld ter beschikking te stellen om onze "thuiswedstrijd" aldaar te spelen. De aanvang is 14.30 uur.

  Toeschouwers: 125

  Opstelling VVZ '49: Daan van der Vliet, Martijn Hilhorst (61. Bjorn Bosman), Ruben de Goede (45. Uzir Ilbay), Max Wolfsen, Daniel Bada, Hidde Reitsma (45. Cas Lunter), Thijmen Volmer, Jordy Schimmel, Joey van de Bedem, Levi Parinussa,  Saddy de Koning.

  Reserve: Jonathan Bos.

  Link naar de foto's:

  Uw verslaggever: De Groene Balpen.