• John van Loen stopt na overleg met het bestuur net voor afloop van het seizoen bij s.v. VVZ’49.

  24 mei 2022 Gijs Schaap
 • Op maandag 23 mei heeft het bestuur van VVZ’49 een gesprek gehad met hun hoofdtrainer John van Loen over de invulling van de rest van het seizoen. VVZ kan de nacompetitie bijna niet meer ontlopen en theoretisch zouden wij nog rechtstreeks kunnen degraderen, maar dan moet FZO hun laatste 2 wedstrijden winnen en VVZ geen punt meer pakken.

  “Aangezien John van Loen bij de start van de nacompetitie niet aanwezig kan zijn omdat John begin juni voor een paar dagen naar Georgië gaat voor zijn werk, hebben wij in goed overleg met elkaar besloten om de laatste competitiewedstrijd ons 1e elftal onder leiding te laten staan van het trainers trio van volgend seizoen; Alemdar Kurt, Marcel Hanraads en Gijs Schaap.” Aldus voorzitter Aart Bosman “Wij hebben de afgelopen jaren goed met elkaar samengewerkt en er is zelfs een vriendschap tussen John en mij ontstaan en nu lijkt ons als bestuur de beste oplossing voor de groep ivm de focus die er nu richting de nacompetitie moet komen. Het is een bizar seizoen geweest met vanaf het trainingskamp tot vorige week continu zware blessures voor onze basisspelers.”

  Tijdens het trainingskamp in Leeuwarden scheurde de vaste 1e keeper Oscar Kooij al zijn achillespees en vlak daarna was het de beurt aan spits Levi Parinussa om voor 1 kalenderjaar uitgeschakeld te zijn met een knieblessure en zo hield het niet meer op bij VVZ. Vorige week scheurde ook aanvoerder Delano zijn achillespees waardoor er ongeveer continu zonder 5 a 6 basisspelers gevoetbald moest worden.

  “Het was kunst- en vliegwerk om er elke week weer 11 op te kunnen stellen. VVZ heeft in de winterstop besloten om de O19-2 uit de competitie te halen, zodat wij daarna voldoende spelers zouden hebben voor het 1e, 2e en O19-1” zegt John van Loen “Maar doordat er continu spelers bleven uitvallen hebben wij met de selectie continu hulp moeten hebben van ons 3e elftal en speelden velen vaak eerst bij het 2e elftal om vervolgens nog bij het 1e elftal in te vallen. Ik heb enorm veel respect voor alle jonge jongens vanuit de O19-1 die dit jaar vroegtijdig hun debuut hebben gemaakt, helaas zijn sommigen daarbij ook geblesseerd geraakt, maar wij hebben wel gezien dat er voor de toekomst voldoende mogelijkheden zijn met de jeugdspelers van VVZ.”

  Voor nu zal het zwaar genoeg worden om niet te degraderen; dat besef is er terdege bij VVZ. “De focus was inderdaad al sinds de winterstop richting volgend seizoen gezet met het invallen van de jonge spelers en het is dan ook 1 grote leerschool voor die jonge jongens geweest. Wij hebben dus besloten om de leiding nu ook alvast in handen van de “jonge” trainers te geven en dan te kijken hoever we nog kunnen komen. Een degradatie zou jammer zijn, maar aangezien wij toch met een zeer jonge groep met grotendeels eigen jeugd het nieuwe seizoen starten, zal het ook geen mega ramp zijn om richting de 4eklasse te gaan.” Verteld Antonio vd Hengel vanuit zijn rol als voorzitter van de Technische Commissie.