• JO9-2 READY TO RUMBLE

  Soms zijn er van die wedstrijden waarvan je hoopt dat ze snel weer zijn afgelopen terwijl ze nog amper begonnen zijn. Feyenoord snakte na 8 minuten al naar het eindsignaal toen het bezoek kreeg van Manchester City. Ook de JO9-2 was afgelopen zaterdag als bezoeker bij Hooglanderveen de torenhoge favoriet. Formeel had VVZ nog een puntje nodig om het ticket voor de knock-out fase van het bekertoernooi veilig te stellen maar de kans dat dat zou mislukken was een factor 100 kleiner dan de kans dat Oranje zich nog wel kwalificeert voor het WK.

  Ontspannen kon VVZ daarom afreizen op de vroege zaterdagochtend naar de Amersfoortse Vinex. Iets te ontspannen gezien de wel erg late aankomst van de halve selectie. In ieder geval moesten we het zonder de onfortuinlijke Muhammed stellen die in een poging Sanne Wevers te imiteren een gebroken arm overhield aan de gymles.

  Het dappere Hooglanderveen hield het met behulp van paal en lat een stuk langer vol dan Feyenoord tegen City totdat ‘Der Bomber’ Mike er genoeg van had en met twee fraaie treffers het bekeravontuur definitief verlengde. In het éénrichtingsverkeer richting het doel van de thuisploeg viel ook Roan op die (we hebben het niet bij kunnen houden) een goaltje of vijf erin wist te prikken. Ook ausputzer Lasse maakte met een bekeken schuiver zijn eerste treffer van het seizoen.

  De score liep rap op en ook al sta je als publiek aan de ‘goede’ zijde van het scorebord, het wordt toch snel ongemakkelijk naar onze gastheren. En waar wij Hooglanderveen wel een goaltje gunde dacht Kaan daar heel anders over. De kleinste man van het veld wierp zich met lijf en leden voor de spaarzame uitbraken van Hooglanderveen zodat keeper Anton de bal amper heeft aangeraakt.

  Julian kreeg zowaar een vrolijke slappe lach op het veld nadat een schot van hem rakelings voorlangs vloog wat Mirac inspireerde tot het draaien van een pirouette alvorens nipt over te schieten. Kortom; het was binnen de lijnen een vrolijke boel terwijl we langs de lijn maar hoopten dat het snel afgelopen was met het steeds wanhopiger kijkende gezicht van de Hooglanderveense leider. naast ons. Uiteindelijk bleef de teller op 13-0 stilstaan zodat de JO9-2 overtuigende doorbekert met 9 punten uit 3 poulewedstrijden met het imponerende doelsado van 32 voor en 3 tegen.

  De JO9-2 is duidelijk klaar voor de competitie en dan is er geen mooier affiche om mee te beginnen dan met een heuse dorpsderby. Op het veld van SEC mag VVZ’49 zaterdag proberen de goede bekerlijn door te trekken in de competitie. Ready to Rumble.