• In eerste instantie zette de TOMTOM ons af voor de deur van de Praxis op een industrieterrein maar gelukkig wist Google Maps raad en bracht ons een paar honderd meter verderop naar het mooiste voetbalcomplex wat we dit seizoen mochten bezoeken. Het paars en wit van de SV Zeist huist midden in de bossen met twee prachtige natuurgrasvelden voorzien van een klassieke houten Engelse tribune. Ook een hartelijk welkom van de gastheren viel ons ten deel en met het zonnetje schijnend in de lucht waren alle ingrediënten aanwezig voor een heerlijke voetbalochtendje.

    En de JO9-2 begon ook volgens beproefd recept namelijk dominerend en  onverschrokken aan de wedstrijd. Keeper Roan kreeg geen schot op doel in de eerste helft en voorin bezorgde Mike en Muhammed VVZ een snelle voorsprong. De fraaiste treffer kwam op naam van Lasse die na een rush van achteruit met een bekeken pegel de keeper het nakijken gaf. Met nog een goaltje erbij leek het voor de leek met 0-4 wel gespeeld halverwege.

    Maar wij kennen onze pappenheimers ondertussen met de JO9-2 wel. Zo georganiseerd en verzorgd het spel voor de pauze is, zo chaotisch en paniekerig verloopt al weken de fase daarna. We hadden nog niet met onze ogen geknipperd of de voorsprong was door Zeist al gehalveerd. Daarna barstte een intense voetbalstrijd zich los. Vol passie en overgave stortten beide teams zich in de strijd. Zo mocht Anton in 10 seconden tijd vier keer vuren op het Zeister goal maar zag keer op keer de bal terugkaatsen via een paars-wit lichaamsdeel wat zich voor het schot wierp. Heb je het over strijd, dan hebben we het over Kaan. Niemand die zo kan buffelen als hij.

    De spelbegeleider had net geroepen dat er nog één minuut te spelen was toen Zeist de marge tot één goal terugbracht met een 5-6 voorsprong van groen-wit. Zeist zette nog een keer aan maar keeper Mirac wist met zijn grote teen net de bal uit een voorzet voor de instormende spits weg te halen waarna de spelbegeleider keurig na precies een minuut ook affloot. Een benauwde zege maar bovenal een heerlijke wedstrijd van beide teams.

     

    Volgende week alweer de allerlaatste competitiewedstrijd van het seizoen om half negen thuis tegen Jonathan. Een wedstrijd die waarschijnlijk iets voor negen uur met de start van de 2e helft echt begint??.