•  

  Fenomenale afsluiting van een geweldig seizoen

  JO8-1 heeft afgelopen zaterdag op een spectaculaire wijze de competitie afgesloten. De directe concurrent Laren JO8-1 werd op een 9-1 nederlaag getrakteerd: Het kampioenschap was daarmee een feit.

  Nog even een korte terugblik op het afgelopen seizoen. We zijn de competitie gestart met een volledig nieuwe ploeg. Mats en Daan hadden het jaar ervoor al aan JO8 geproefd, Jesse overgekomen van SO Soest en de andere mannen doorgestroomd vanuit de Champions League. Het was dan ook de vraag hoe sterk we zouden zijn. Door onze geweldige sponsor VANAD Group werden we voorzien van prachtige trainingspakken en voetbaltassen, aan de uitstraling zou het in ieder geval niet liggen!!
  In de bekercompetitie werd al snel duidelijk dat we een behoorlijk team op de been gebracht hadden en forse uitslagen konden noteren. Zo ook in de competitie en na 5 weken konden we al in de eerste klasse verder. Tot aan de winterstop zijn we ongeslagen gebleven, maar doordat we helaas de eerste weken in de tweede klasse waren gestart, eindigden we niet bij de top drie. De tweede helft van het seizoen dus opnieuw in de eerste klasse en dat hebben de tegenstanders geweten. Op 1 wedstrijd na, gelijkspel tegen TOV, zijn alle wedstrijden winnend afgesloten. De afsluitende pot tegen Laren, die ook nagenoeg alles hadden gewonnen, was dan ook het duel om het kampioenschap.


  Zoals gezegd had Laren de laatste wedstrijden allemaal gewonnen en er was één speler waar we door andere tegenstanders al voor gewaarschuwd werden. Vantevoren hadden de coaches dan ook een tactisch plan opgesteld hoe we deze jongen konden neutraliseren en toch aan voetballen toe zouden komen.

  Wat de motivatie wel ten goede kwam, was dat de jongens van Laren bij het handen schudden aangaven nog niet verloren te hebben. Onze mannen reageerden daar gevat op door aan te geven dat dit dan de eerste keer ging worden 😊.

  Vanaf de eerste minuut werd volop druk gezet en binnen no-time kwamen we op een zeer terechte 2-0 voorsprong. Laren kreeg wel een paar kansen om uit te breken, maar onze verdediging wist dit iedere keer heel goed te pareren. Na de drinkpauze was het spelbeeld niet anders: De druk werd er vol opgezet en halverwege de wedstrijd waren we al uitgelopen naar een schitterende 4-0 voorsprong.

  De vertwijfeling begon bij Laren al duidelijk toe te slaan.....

  De laatste 20 minuten kwamen we verder niet meer in de problemen: We konden lekker achter over leunen en in de counter een paar keer mooi toeslaan. Laren werd nog een eretreffer gegund, maar het feest voor VVZ kon beginnen. De supporters kwamen het veld opgerend, de champagne werd ontkurkt en de kampioensmedailles konden uitgedeeld worden.

   

  De kampioensploeg even op een rij:


  Mats: Onze part-time keeper, maar ook handenbindertje als hij in de spits speelt. Beschikt over katachtige reflexen en een geweldige uittrap.

  Elias: De regisseur op het veld. Heeft een ongelooflijk spelinzicht, schuwt geen enkel duel, maar is vooral degene die zijn medespelers continu op hun plek zet.

  Daan: De man die power en drive in het spel brengt. Beschikt over een enorme snelheid en valt op door zijn prachtige onderscheppingen en voortreffelijke inspeelpas.

  Jesse: De drijvende kracht op het middenveld. Heeft veel snelheid, een enorme drive en laat zich niet makkelijk van de bal zetten. Heeft veel counters van de tegenstanders kunnen voorkomen.

  Semmi: Dribbelaar pur-sang met een fenomenaal schot in zijn linkerpootje. Gedurende het seizoen wat tegenslag gekend, maar in de laatste weken degene die vaak het verschil maakte.

  Stijn: Is vanaf rechts levensgevaarlijk met een schitterend schot in de benen. Eenmaal op snelheid door niemand bij te houden en heeft gedurend het seizoen veel doelpunten gescoord.

  Tim: Ons loopwonder, blijft maar gaan. Beschikt daarnaast over een feilloze techniek. Zet regelmatig mooie een-tweetjes op en scoort vaak belangrijke doelpunten.

  Leander: De man van de onnavolgbare acties. Is door tegenstanders niet te stoppen en heeft dit seizoen zeer veel gescoord. Veel spelinzicht en laat ook zijn medespelers scoren als die er beter voor staan.

  Uiteraard zijn het de jongens zelf geweest die dit kampioenschap hebben binnen gehaald. Maar zonder de hulp en support van een aantal mensen zou het nooit gelukt zijn.

  Allereerst willen we onze sponsor VANAD Group enorm bedanken voor de prachtige pakken en tassen die we aan het begin van het seizoen mochten ontvangen. Daarmee was de toon gezet en konden we niet anders dan de schaal ophalen.

  Verder moeten we onze supporters enorm bedanken die zowel in thuis- als uitwedstrijden in grote getalen en met veel enthousiasme aanwezig waren.

  Natuurlijk hebben we ook enorm veel gehad aan de tips en tricks van Hans. Hans heel erg bedankt voor de woensdagmiddag trainingen.

  Last but not least bedanken we Gerard en Marieke Hilhorst voor de geweldige ererit die we door Soest hebben kunnen maken. Dat was een onvergetelijke ervaring en een prachtige afsluiting van ons seizoen.
  Het mag duidelijk zijn dat wij als coaches enorm trots zijn op dit geweldige team. Super om met deze jonge gasten bezig te zijn en ze gedurende het seizoen zo te hebben zien groeien.

  We kijken dan ook al erg uit naar het komende seizoen!!!

   

  Frank en Barry