• Na drie walk-overs in de beker tegen vierdeklassers stroomde de tank van de 17-2 over van zelfvertrouwen. Nu was het de vraag of de geur van de overwinningsroes het team niet te veel van scherpte had beroofd ondanks dat de schoolderby tegen Baarn als seizoensouverture was ingepland.

     Dat de 3e klasse toch andere koek is bleek in de openingsfase. VVZ werd overrompeld door een gretig Baarn en het was wachten op de eerste achterstand van deze jaargang. Maar van het bekeravontuur heeft de 17-2 het makkelijk scoren meegenomen wat bij de eerste twee aanvallen was het meteen raak. Gedemoraliseerd door deze dubbele knock-out was het daarna ook gedaan met de dadendrang van Baarn.

     In de tweede helft was het wachten op de definitieve beslissing. VVZ werd (tot zelfs hilariteit op de Baarnse bank) een zuivere penalty nog onthouden maar liep daarna simpel uit naar 4-0. En toen zakte de teamdiscipline ver weg in het moeras der individualisme en kon Baarn profiteren van de organisatorische chaos op het Soester middenveld. Met 4-2 leek het weer spannend te worden maar VVZ krabbelde weer wat op en speelde de wedstrijd professioneel uit.

     De vierde zege op rij sinds de zomerstop maar een vijfde wordt een lastig verhaal. Volgende week wacht in Leusden opponent Roda’46 dat met 13-0 winst de competitie heeft geopend en beschikt over de meest beruchte scheidsrechter uit onze league. Dat betekent dat we 110% moeten geven om daar drie punten te kunnen ophalen.