•  

    Op een tijdstip dat normaliter de bierglazen zijn gevuld en de bitterballen liggen te spetteren in het vet mocht de 16-2 nog aftrappen in de uitwedstrijd tegen koploper BFC. Bij de aftrap om 18 uur bleek dat de gloeilampen over niet heel veel watt beschikten zodat in een schimmig schouwspel de zeldzame niet-hockeyende zonen uit Bussum bestreden moesten worden.

    In de eerste helft ging dat VVZ best aardig af. BFC nam weliswaar de leiding door een indraaiende vrije trap binnen te lopen maar de beste kansen waren voor de 16-2 zonder deze te verzilveren. Dat bood hoop voor de 2e helft. Hoop die binnen 8 minuten de grond werd ingeboord door de hele naïeve tactiek van VVZ.

    BFC speelde namelijk zonder middenveld en liet de keeper heel ver uittrappen. Omdat VVZ tegen de middenlijn aan verdedigde konden de BFC-spitsen keer-op-keer vanaf eigen helft sprintduels aangaan met de VVZ-verdediging wat 3 goals binnen de eerste 8 minuten opleverde. Waarom zo naïef en niet je laten inzakken om de lange trap makkelijker op te vangen. De rest van de wedstrijd kabbelde voort en door een scrimmage uit een corner werd de 5-0 eindstand op het scorebord gezet.

    Pas echt gretig was de 16-2 toen op weg naar huis in Bussum-centrum (‘ja, echt makkelijk parkeren Geerhard..’) een bekend etablissement met twee gele bogen werd bezocht. Volgende week wacht in eigen huis met AFC Quick de andere koploper. Om daar een resultaat tegen te halen moet de 16-2 hetzelfde hongergevoel naar boven halen als deze zaterdag bij de McD.