• Na zes weken lang het vingerwerk verfijnd te hebben door het bedienen van mobieltjes en controllers werd het virtuele PS4-gras gelukkig weer ingeruild voor de akkers aan de Eemweg. En de KNVB had meteen de Kohnlenpott van Soest, de Old Firm tussen SO en VVZ ingeroosterd als ouverture van het seizoen.

    Ondanks het kampioenschap en de veroverde Europacup wist het trojka leiders de ploeg in de woelige transferperiode bij elkaar te houden. Pascal ging nog wel met vervroegd pensioen maar uit de faillissementsboedel van de oude 14-1 en 15-2 werden de pareltjes Lennon en Mats opgehaald.

    Vorig jaar was VVZ nog kansloos tegen hetzelfde Soest maar iedereen een decimeter groter en breder en de stem een octaaf lager stonden de groen-witten deze editie beter hun mannetje. VVZ drong aan in de openingsfase, kreeg de eerste kansjes maar SO Soest sloeg  toe uit de omschakeling: 0-1.  Dit bleek een stevige mentale dreun want VVZ drong even niet meer aan. SO was nog even dicht bij een tweede goal maar verder hobbelde de wedstrijd in een tactisch maar voor het oog saai evenwicht naar het rustsignaal.

    Een geniale omzetting op het middenveld bracht VVZ na de rust weer terug in de wedstrijd. Mats luisterde zijn debuut in dit team op door met een gekraakt schot de gelijkmaker voor zijn rekening te nemen. Door goals van Naud en Jens liep VVZ snel uit naar 3-1 en leek de wedstrijd gespeeld. Maar uit een rebound kon SO Soest de aansluitingstreffer maken als inleiding op een bloedstollende slotfase. SO kwam nog dichtbij maar na het bevrijdende slotsignaal van de uitstekend leidende arbiter Immerzeel waren de eerste bekerpunten op de rekening bijgeschreven van de  groen-witte Derbysieger !!

    Ook volgende week wacht in de 2e bekergroepswedstrijd met KVVA een oude bekende. Dat wordt traditioneel een heet eerste kwartier overleven om vervolgens zelf toe te slaan. Kortom; heerlijk. De bal rolt weer; het nieuwe seizoen is eindelijk begonnen !