• Al bijna 60 jaar verlopen op het witte doek de avonturen van James Bond volgens hetzelfde regime. Een meesterbrein wil met een duivels plan de wereldheerschappij veroveren, de geheim agent infiltreert in het hoofdkwartier, schakelt de schurk uit en eindigt met een mooie dame onder een zijden laken. Ondanks dit keer op keer herhaalde plot blijft 007 volle zalen trekken.

    Ook de wedstrijden van de 16-2 volgen dit seizoen eenzelfde scenario en ook wij blijven als publiek maar komen. Voor rust een fut- en inspiratieloos schouwspel waar na de rust om de opgelopen achterstand goed te maken alle registers worden opengetrokken om in de slotfase toch nog het deksel op de spreekwoordelijke neus te krijgen.

    Het avontuur tegen en bij CJVV was dan ook weer een kopie van de vorige afleveringen. Voor rust eigenlijk een bloedeloze 0-0 had maar CJVV was toch effectief in de mini-kansjes (2-0) tegen een ongeïnspireerd VVZ. Na rust speelde de 16-2 ineens 5 versnellingen hoger, creëerde tien dotten van kansen op rij maar waar James Bond geen moeite heeft de trekker over te halen wist VVZ maar één doelpoging te verzilveren. De gelijkmaker en zelfs meer Soester goals zouden logisch geweest zijn maar vlak voor tijd stak CJVV sinds lange tijd weer eens de middenlijn over om te bewijzen dat zij wel een licence to kill hebben; 3-1. Wederom een zure onnodige nederlaag voor de 16-2; het publiek shaken not stirred achterlatend.

    Maar waar elke 007-prent eindigt met “James Bond will return” zal ook de 16-2 weer terugkomen en dan hopen we maar dat het niet weer een ‘never say, never again’ zal worden …..