•  

    Twee weken op rij mocht de 16-2 het opnemen tegen een koploper. Vorige week was een inspiratieloos VVZ speelbal van BFC (5-0) dus werd in de training erop gehamerd dat passie en strijd de basis ingrediënten zijn om te kunnen stunten.

    Dat dit niet tegen dovemansoren was gericht bleek al vanaf de eerste minuut. De 16-2 knalde er meteen op en ook gasten AFC Quick hadden zich volgetankt met het leveren van strijd. In de eerste helft golfde het spel op-en-neer met kansen aan beide zijden zodat de 1-1 ruststand niet meer dan logisch was.

    Na rust gooide de 16-2 er drie scheppen bovenop. Met dank aan de ontketende Mats op de rechterflank werden diens twee voorzetten binnen 10 minuten gepromoveerd tot doelpunt. Met 3-1 leek VVZ een knock-out te hebben uitgedeeld maar scherpte voorkwam dat AFC Quick in de touwen bleef hangen. Een diepe bal vanaf de aftrap na de 3-1 werd verkeerd beoordeeld zodat de Amersfoortse spits met de aansluitingstreffer het adrenaline-niveau van zijn ploeg weer op peil bracht.

    AFC Quick ging op jacht naar de gelijkmaker, raakte nog de lat maar de beste mogelijkheden bleven door VVZ onbenut. Tien minuten voor tijd genoot AFC Quick dan het geluk van de koploper toen de VVZ-keeper een onschuldige bal losliet en de rebound een makkelijke prooi was. Bij 3-3 was de angst om te verliezen bij beide ploegen net iets groter dan het risico te nemen om voor de winst te gaan waardoor beide teams uiteindelijk genoegen moesten nemen met een punt.

    Een compliment voor VVZ dat met veel inzet in een goede, leuke, spannende en sportieve wedstrijd AFC Quick het eerste puntenverlies bezorgde. Maar met een tikkeltje meer geluk waren er drie punten aan de Eemweg achtergebleven.