• VVZ '49 JO16-1 flikt het...... SO Soest JO16-1 werd wederom bedwongen in een finale.

    10 dec 2022 Robert Jan Boers
  • De talenten groep van Saban Aksit is op ramkoers. Deze groep kreeg aan het begin van het seizoen de misschien wel erg zware opdracht mee om de hoofdklasse achter zich te laten en voor het eerst in de VVZ historie te promoveren naar divisie niveau. De eerste cyclus van het seizoen werd al glorieus afgesloten met een eerste plaats. In de slotwedstrijd werd (ook toen) de beslissing in een wedstrijd tegen so Soest behaald. Deze mini competitie telde echter als bekervoetbal en leverde geen promotie op. In de vandaag afgesloten 2e fase bleek de strijd tussen VVZ'49, TOV en wederom so Soest te gaan. VVZ'49 won vorige week al met 0-2 van TOV waardoor vandaag een gelijkspel tegen so Soest genoeg was om het kampioenschap te vieren.

    Echt van een leien dakje ging het vandaag niet. Het kunstgras was vooral in het begin nogal ijzig waardoor de bal veel doorspinde en moeilijk controleerbaar was.In een bloedeloze gelijkspel werd het doel behaald (0-0)  Het was eerder spannend dan goed, maar toen scheidsrechter Davelaar voor de laatste keer zijn fluitje liet gelden konden de armen de lucht in. De champagne werd ontkurkt en de kampioenschaal ging van hand tot hand. Uit handen van voorzitter Aart Bosman kreeg dit "droomteam" een tegoedbon voor een avondje "dineren" bij restaurant De Droom.

    Wij feliciteren Saban Aksit, Ernst Steman, Stefan Jasperse, Peter v.d. Munt en natuurlijk alle spelers met dit geweldige resultaat. Veel succes na de winterstop.