•  

    Knorrige oude mannen hadden geen goed woord over voor de sympathieke scholierenstaking voor het milieu. Op één punt hadden deze zuurpruimen gelijk; de kennis van de jeugd over de natuurelementen bleven wat achter. Na 70 minuten voetbal op een veld waar je de helft van de tijd een forse wind in de rug had, noteerden we geen enkel gericht afstandsschot op goal. En dat terwijl de tegenstander van VVZ het neefje van Lamprou had opgesteld dus elke door de wind gedragen schot zou als een granaat zijn ingeslagen.

    De TOMTOM had ons naar SDO gebracht gelegen naast ’t Spant in Bussum. Ooit het domein van Ria Bremer met ‘Stuif es in’ maar op het aanpalende veld was het nu ‘Waai es uit’.  Tegen de wind in kwam VVZ op 0-1 omdat Daniël attent reageerde op een foutje van de keeper. Maar ook wind tegen was geen weersomstandigheid waar de 15-3 nou rekening mee hield. In een twee minuten durende black-out werd VVZ op achterstand gezet. Eerst moest keeper Huub de bal wel over de zijlijn gooien omdat geen enkele speler de bal wou komen ophalen en een uittrap een boemerangeffect zou hebben. Uit de ingooi forceerde SDO de gelijkmaker. Even later wou een verdediger de bal over de zijlijn laten lopen maar de bal werd door de wind binnen gehouden waardoor SDO kon doorlopen naar de 2-1. De VVZ-boom stond even op knappen maar de jonge helden rechtten hun rug in de wind en op slag van rust was het Lars die uit een scrimmage de gelijkmaker wist binnen te prikken.

    Zoals gezegd wist VVZ geheel niet te profiteren van de wind-mee-factor waardoor de tweede helft wegzakte in een Hotse-Knotse-Begonia voorstelling. Uit een hoekschop was het Naud die met een slimme tegendraadse kopbal de winnende goal tegen de touwen knikte want SDO wist in het resterende kwartiertje geen gevaar meer te stichten.

    Na twee speelrondes vindt de 15-3 zich terug op de koppositie in de voorjaarscompetitie. Helaas heeft de onnavolgbare KNVB nu drie vrije zaterdagen ingeroosterd zodat we precies een maand moeten wachten voordat we op 9 maart de eerste plek kunnen verdedigen.