•  

    Door de nieuwe teamsamenstelling als gevolg van de indelingsloterij kende de 15-3 een moeizame start van de competitie en leek degradatievoetbal het lot te worden. Maar de moraal bleef hoog en de automatismen werden er langzaam ingeslepen zodat het tij begon te keren. De laatste drie wedstrijden werden gewonnen en KVVA zou vier-op-een-rij moeten worden omdat daarvan in de beker al met 7-0 van was gewonnen.

    Maar KVVA was geenszins van plan hieraan mee te werken. De thuisploeg vloog uit de startblokken, zette de 15-3 onder druk en het was aan paar goede reddingen van Huub te danken dat een verdiende goal voor KVVA uitbleef. En volgens stokoude voetbalwetten valt de goal aan de andere kant. Na een kwartier werd de eerste serieuze aanval van VVZ meteen verzilverd door Jens. Deze goal was een adrenaline-injectie voor de 15-3. Backs Mertijn en Jelmer hadden hun tegenstander in de houtgreep en lieten niet meer los. Het gevaar van VVZ werd vooral op rechts gesticht door het goed draaiende driehoekje Casper-Lars-Daniél. Uit zo’n fraaie tikkie-takkie combinatie kwam de bal bij Naud die geen genade kende voor het dappere KVVA: 0-2.

    In het begin van de tweede helft gooide KVVA er weer een openingsoffensief uit maar dat leverde geen kansen op tegen het centrale verdedigingsduo gevormd door de gebroeders Hugo en Pepijn Wolfs. Het leverde juist ruimte achter de verdediging op. Noah lanceerde Daniël die in de zestien onreglementair werd gestuit waarna Jens onberispelijk de terecht toegekende penalty verzilverde.

    Met 3-0 was de wedstrijd gespeeld maar waar twee weken geleden bij een gelijke voorsprong de wedstrijd doodbloedde bleef de 15-3 nu wel doorvoetballen. Dat is ook een teken van de goede groei die de 15-3 doormaakt. Goed doorjagen zorgde voor paniek omgezet in een eigen goal, Naud scoorde uit een mooie pass van Daniël die op zijn beurt alert was toen de keeper een bal losliet. Een mooi moment was de goede invalbeurt van Julius die daarmee een lange periode van blessureleed afsloot.

    Door de 6-0 zege boekte de 15-3 de vierde driepunter op rij en katapulteert zich daarmee in de subtop. Komende weken treffen we medebewoners uit de (sub)-top en wordt duidelijk of we ons in die contreien kunnen handhaven.