• Met nog vier titelkandidaten op de laatste speeldag waren de mogelijk scenario’s oneindig volgens de rekenmeesters maar alleen VVZ '49 had van het kwartet het winnende lot in eigen hand. Winst zou volstaan maar dan moest wel afgerekend worden met TOV. De ploeg uit Baarn had echter niet alleen zelf nog een miniem kansje op de titel, wel afhankelijk van de andere velden, maar was ook gemotiveerd omdat veel klasgenoten van de JO13-2 het feestje van VVZ wel wilde verstieren.

    In de eerste helft bleek het positiespel van TOV veel beter en ze heersten op het middenveld. De kansen waren echter voor VVZ dat met de opportunistische lange haal voordeel haalde uit de snelle spitsen. De strak leidende scheidsrechter Rob Immerzeel had inmiddels de handen vol aan de oplopende kampioensspanningen binnen de krijtlijnen maar zijn strenge doch rechtvaardige optreden voorkwam dat binnenbrandjes ging oplaaien. Nadat VVZ paal en lat had geraakt was het TOV dat onverwachts de score opende nadat de Baarnse spits ongemoeid werd gelaten. De JO15-3 bleef kalm en rustig, zocht weer naar kansen het was Naud die met een bekeken schuiver de gelijkmaker voor rust op het scorebord toverde.

    De rust werd aangegrepen voor een stevige peptalk want het zou niet makkelijk worden om de noodzakelijke zege op dit stugge TOV te boeken. Maar een kampioen heeft het geluk altijd aan zijn zijde. In de eerste vijf minuten verkeek de TOV-keeper zich eerst volledig op een ongevaarlijk schot van Jens om vervolgens kansloos te zijn op een kopbal van een eigen verdediger. TOV leek door deze dubbele mokerslag moreel geknakt en nu was het zaak voor VVZ om het resterende half uur zakelijk uit te spelen zonder in een Spurs-achtig horrorscenario terecht te komen. Dat lukte ook prima. Coos knalde 4-1 van grote afstand erin zodat het ongelukkig eigen doelpunt van VVZ vlak voor tijd alleen nog voor de statistieken van waarde was. Na het laatste fluitsignaal barstte het kampioensfeest los zodat het 7e een kwartier later in een veld bezaaid met champagne en confetti aan zijn laatste wedstrijd kon beginnen.

    Een dikke pluim voor de 15-3 want als koploper wekenlang opgejaagd te worden door drie achtervolgers is mentaal een enorme zware uitdaging maar na de nederlaag tegen Hoogland zijn de laatste klippen Huizen en TOV professioneel aan de kant gezet zonder echt in grote problemen te zijn geweest.

    De kampioenen zijn Casper, Coen, Daniël, Huub, Jelmer, Jens, Jip, Julius, Lars, Martijn, Naud, Noah, Pascal, Pepijn en Roan. Met dank aan de vaste invallers Coos en Thijs.  Ook proficiat aan het trio leiders Martijn, John en Vincent waarvan de laatste twee afgelopen zaterdag naar het buitenland waren gevlucht om de stress te ontlopen.

    Het toetje van het seizoen wacht op 15 juni als we de inmiddels traditionele seizoensafsluiter spelen tegen Westfalia in het Duitse Soest.