• Ter voorbereiding op het tikken van dit stukje mocht uw verslaggever op vrijdagmiddag luisteren naar een motivatiespeech van voormalig Oranje-goalie Hans van Breukelen. Twee zaken vielen daarbij op. Namelijk dat de Breuk beter kan speechen dan besturen en dat het voor Nederlandse sportploegen lastig is om een succesreeks vast te houden. Of de tweede observatie juist was konden we zaterdag aanschouwen.

    De 15-3 was slecht aan het seizoen begonnen maar wist ook zonder hulp van Dick Advocaat het tij te keren met een kwartet zeges op rij. Ook tegen AFC Quick begon VVZ onbevangen wat een snelle 1-0 voorsprong opleverde. Maar toen haperde de VVZ-motor. Aan de ene kant was AFC Quick simpelweg de betere ploeg. Maar aan de andere kant ontbrak bij VVZ de honger naar een vijfde zege. In alle linies liet de ploeg zich in de duels te simpel aftroeven. De koppies gingen echter bewonderingswaardig bij de vele tegentreffers niet hangen zodat de 15-3 in de slotfase toch nog tweemaal wist te scoren.

    De nederlaag was terecht maar de 3-8 had een stuk lager kunnen uitvallen bij iets meer scherpte. Deze uitglijder kan volgende week weer goed gemaakt worden als Hooglanderveen op bezoek komt. Op basis van de statistieken een pot die gewonnen moet worden maar dan is het wel zaak om beetje te vasten in de aanloop naar zaterdag zodat ook de benodigde honger naar een zege aanwezig is. En het "Engeltje op de Lat" van de Breuk kan natuurlijk ook geen kwaad.