• De meimaand is niet alleen traditioneel Veronica filmmaand maar vooral de periode dat de prijzen worden verdeeld in de voetbalcompetities. Met de haven in zicht lopen teams nog wel eens op tegen onverwachte klippen en delen kleintjes a la de Graafschap nog wel eens een mokerslag uit. Koploper VVZ ontving op het eigen goed gemaaide hoofdveld Hoogland, de nummer drie van de competitie. Winst was noodzakelijk om Hoogland in de titelrace uit te schakelen en IJsselmeervogels voor te blijven dat tegelijkertijd tegen staartploeg Woudenberg mocht aantreden.

    In de openingsfase concludeerden we al snel dat het maar goed was dat Hoogland in de beginfase van de competitie al wat puntjes had gemorst want het was de sterkste tegenstander die we tot-nu-toe zijn tegengekomen. Alhoewel het beste van het spel voor Hoogland was kreeg VVZ de grootste kans maar de één-op-één situatie leverde geen treffer op. Uiteindelijk opende Hoogland de score maar vrijwel direct daarna maakte de 15-3 weer gelijk.

    De beste fase beleefde VVZ direct na rust. Hoogland werd vastgezet op de eigen helft en de daarbij behorende dreiging werd verzilverd: 2-1. Helaas kon de 15-3 dit niet vasthouden en in een merkwaardige fase van vijf minuten frommelde Hoogland zich naar een 2-3 voorsprong volop profiterend van communicatiefouten achterin. En omdat de voorzitter nog niet geïnvesteerd had in doellijntechnologie bleef een vierde tegentreffer bespaard. Dat betekende in de slotfase een offensief in de hoop een gelijkmaker te forceren maar dat leverde geen kansen meer op. De koppositie leek even verspeeld ... even ja, omdat IJsselmeervogels zich notabene in een thuiswedstrijd totaal onverwacht met 1-1 verslikte tegen de nummer laatst Woudenberg.

    En dat betekent dat we af stevenen op een zinderende ontknoping. VVZ heeft nog maar één puntje voorsprong op achtervolgers IJsselmeervogels en Hoogland en twee verliespunten voorsprong op TOV dat nog een inhaalwedstrijd te goed heeft. Alsof Alfred Hitchcock het wedstrijdschema heeft verzonnen staan op de laatste speeldag op 25 mei VVZ '49 - TOV en IJsselmeervogels - Hoogland geprogrammeerd.

    Om als koploper aan die finaledag te beginnen moet de 15-3 wel eerst winnen bij Huizen. Op papier lijkt dat een peulenschil maar Woudenberg heeft bewezen dat dat ook zomaar een uitglijder over een bananenschil kan zijn.

    .... To be continued.