• Sommige trainers zweren bij een goede voorbereiding maar soms gooien de resultaten in het pre-seizoen het publiek ook zand in de ogen. SC Heerenveen verloor alle oefenwedstrijden en bij FC Twente begon de voorbereiding met maar 5 veldspelers, 4 keepers en een koffiejuffrouw. Supporters waren eigenlijk al blij dat ze uit het stadion werden geweerd maar na de eerste competitierondes nestelen beiden provincieclubs zich trots in de subtop van de eredivisie.

    Ook de 15-2 kende in het bekertoernooi een belabberde voorbereiding met één schamel puntje uit drie poulewedstrijden. Degradatievoetbal leek aanstaande maar in de opening van de competitie werd Nieuwland met 1-7 opzij gezet. Dat leek nog te komen door de kwaliteitsinjectie uit de afgelaste 14-1 maar deze zaterdag moest de 15-2 het op eigen kracht doen in de thuiswedstrijd tegen Victoria onder leiding van debuterende coach Daniel Majoor.

    Wegens pupillen verplichtingen elders in de provincie was uw verslaggever een kwartier te laat en zag nog net het Hilversumse net bollen. Dat bleek al de vierde voltreffer te zijn zodat de wedstrijd al beslist was voordat hij goed en wel was begonnen.  Zonder al te grote inspanningen zette VVZ een constante lijn neer door wederom met 7-1 te winnen.

    Het papier is tekort om alle gladiatoren te beschrijven maar een paar opvallende spelers halen we voor het voetlicht. Zo maakte Thijmen, klein van stuk maar zo snel als Dafne Schippers, zijn debuut; verraste Niels in de slotfase als laatste man als degelijk hangslot, heeft Lars een prima assist in huis en bleek Ties andermaal mentaal sterker dan zijn wekkerradio.

    De competitie is natuurlijk nog maar net begonen maar met zes punten en veertien voltreffers zijn we prima uit de startblokken gevlogen. Volgende week naar Amsvorde;  uit altijd lastig.