•  

    “De tour win je bed” is een befaamde uitspraak van de laatste Nederlandse winnaar Joop Zoetemelk. “Een voetbalwedstrijd win je tussen de oren” kunnen we na het mislukte bekeravontuur van de 15-2 hieraan toevoegen. Focus, concentratie, de wil om te winnen, strijdlust…..zomaar wat mentale kreten die makkelijk uitgesproken worden maar moeilijk omarmd worden.

    Na de onnodige nederlaag bij SO hamerden we er in de kleedkamer vooraf op dat scherp beginnen essentieel is. Of dit landde bij de spelers was al twijfelachtig want als je moet vragen of spelers het vervelend vinden dat ze tijdens het bespreken van het nieuwste Fortnite level gestoord worden door de tactische bespreking weet je al hoe laat het is. En het wordt er niet beter op als je tijdens de wedstrijd spelers vraagt om zich klaar te maken voor een wissel en dan een minuut later op het moment suprême nog ongeïnteresseerd onderuit gezakt op de reservebank hangen en na een tweede verzoek alsnog bereid zijn het veld in te sjokken.

    Tegenstander KVVA was echt niet veel beter maar straalde in alles uit dat ze voor de winst gingen en de 3-1 ruststand was dan nog een magere afspiegeling van de verhoudingen in het veld. Na een donderspeech en een iets compactere speelwijze kwam de 15-2 iets beter voor de dag in het tweede bedrijf. Er lagen kansen om terug in de wedstrijd te komen maar bleven liggen na een opgelegd zelfverbod om te schieten omdat de bal kennelijk over de doellijn gedribbeld moest worden. Met een terechte 5-2 nederlaag werden we naar huis gestuurd.

    Omdat we al uitgeschakeld waren in de beker was deze laatste poulewedstrijd niet van verder belang maar geeft genoeg stof tot nadenken. In alle drie poulewedstrijden waren er kansen om de wedstrijd naar ons toe te trekken en te winnen. Dan is het wel heel mager als je daar één schamel puntje aan overhoudt. We kunnen het wel maar we moeten het wel willen. Scherp beginnen. Misschien moeten we Emile Ratelband inhuren om het team over een pad van hete kolen van de kleedkamer naar het veld te jagen.

    “Tsjakka ! We gaan ervoor !”