• Het huidige verval van FC Barcelona komt eigenlijk niet als een verrassing want al in 2017 leek na een 4-0 nederlaag in Parijs de hoogtijdagen van de Blaugranes voorbij. Maar in de return werd, weliswaar met een beetje arbitrale hulp, PSG met 6-1 verpletterd en ging Barca toch door naar de kwartfinale van de Champions League na de wedstrijd die bekend was als la Remontada; de grote come-back. 

    Dat ruim drie jaar later aan de Bosstraat een derby werd gespeeld door blauwe en groene
    klasgenoten zou door een argeloze voorbijganger nooit zijn opgemerkt. Niks bloed in de schoenen, afgevijlde noppen en de ogen Maradonnaiaans van de dope want elf makke groene schapen lieten zich gezapig en gewillig slachten in de 1 e helft met een beschamende 4-0 achterstand op het
    scorebord.


    Maar wonderen beperken zich niet alleen tot Camp Nou. Als door een onzichtbare bliksemflits  getroffen, knalde de 15-2 er ineens na rust wel op en werkte de 4-0 achterstand weg. Bij 4-4 leek nu SO rijp voor een genadeklap maar deze remontada had iets teveel energie geslurpt in de wederopstanding. VVZ ging te vermoeid nog voor de volle winst in plaats van tevreden te zijn met een punt en daarvan profiteerde SO Soest in de slotfase nog met twee goals zodat zij volgende week in een onderling duel met Hoogland mogen uitmaken wie er doorbekert. 

    Voor de 15-2 wacht volgende week de laatste bekerwedstrijd om des Keizers baard tegen het eveneens uitgeschakelde KVVA. Hierin kunnen we de puntjes op de spreekwoordelijke i zetten zodat we in de competitie kunnen starten met het niveau van de 2e helft van vandaag.