• Dat zowel het Griftland, Baarnsch Lyceum en het Waldheim ongeveer in het niemandsland tussen Soest en Baarn in liggen was goed te merken voor de aftrap van de 14-1. Klasgenootjes gaven elkaar nog een high-five en de motivatiemeter sprong omhoog want niemand wil komende week weggedoken in zijn jas door de schoolgangen lopen met een nederlaag achter de naam.

    De eerste helft tussen VVZ en Baarn was vooral een tactisch steekspel op het middenveld. Een fraaie openingsgoal van Arvid werd binnen twee minuten alweer geneutraliseerd door een schitterende vrije trap van Baarn zodat de 1-1 ruststand niet meer dan logisch was.

    Was het de speech van coach Norman? Zat er toverdrank in de bidons? Of kwam het door een roedel onbekende meisjes die de 14-1 na rust kwam aanmoedigen? Wat de geheimzinnige oorzaak ook geweest is, feit is dat de 14-1 vol adrenaline als Max Verstappen wegstoof vanaf de aftrap. Een schitterend schot van Roel leverde de 2-1 op, een scherpe corner van Teun werd door Baarn zelf in goal gewerkt en aan het einde van mooie tikkie-takkie aanvallen stonden Huub en Chihan om het laatste tikje te geven.

    Met 5-1 op de teamapp jubelde trainer Tim al dat de punten in Soest bleven maar dat leek even nog wat voorbarig. De mysterieuze meisjes waren ineens verdwenen, de bidons waren leeg en de stem van Norman schoor……iets was tenminste de oorzaak dat de magie leek uitgewerkt. Baarn kwam nog terug tot 5-3 maar voordat de paniek echt toe kon slaan was de speeltijd verstreken.

    Maandag kan elke 14-1 speler met de borst vooruit door de klaslokalen paraderen maar woensdag wacht alweer de volgende klus als de inhaalwedstrijd bij Eemnes op het programma staat!