• ""Gadverdamme looptraining"" De mededeling dat er een extra half uurtje looptraining dit seizoen wordt toegevoegd werd niet alom met gejuich door de spelers ontvangen. Maar aangezien het sjokken weer tot hogere kunstvorm was verheven in de 70 minuten tegen het sympathieke Austerlitz bleek al snel dat dit een zeer noodzakelijk kwaad is voor onze roedel jonge pubers.

    De selectie was in de transferwindow vrijwel intact gebleven. Ties is afgezwaaid en in de breedte zijn we naast Niels versterkt met het illustere duo Lars & Larz. 16 koppen derhalve dus verwachten dat onze teammanager Monique niet in personele problemen gaat komen.  Jaja…na het succesvolle WK vrouwen van afgelopen zomer heeft ook de 14-1 een female touch aan het technisch kader toegevoegd.

    Op het eigen hoofdveld begon de 14-1 goed aan de wedstrijd. Het team leek beter dan de rood-wit gestreepte pyramidebewoners maar de oude kwaal van passiviteit speelde alweer snel op. Als we in de aanval waren bleven de verdedigers gezellig keuvelend in de eigen zestien hangen en als we in de verdediging waren keken de aanvallers van grote afstand geamuseerd toe. In het grote niemandsland tussen deze twee linies was elke afvallende bal een prooi voor Austerlitz. Pas toen aan het einde van de eerste helft er veel beter aangesloten werd ontstonden er kansen en uiteindelijk een 1-0 voorsprong.

    Met zon tegen ontsnapte een trio Austerlitz spitsen in het begin van de 2e helft aan de aandacht waarna ze simpel de 1-1 konden uitspelen. De tweede helft hobbelde in een lage versnelling voort omdat spelers eerst kijken wat de man met de bal doet om dan pas te bedenken dat meelopen ook wel handig was geweest. Het publiek verzoende zich al met een gelijkspel toen de tumultueuze blessuretijd aanbrak. Eerst kreeg VVZ een verdiende en verzilverde strafschop. Met nog een minuut te spelen leek de winst zeker maar een diep bal op een eenzame spits die het vervolgens onze verdediger moeilijk maakte. Twee mede-verdedigers keken vol bewondering toe in plaats van een handje of een voetje te helpen. De uiteindelijke terechte vrije trap plofte zomaar in de kluts in de goal. De 2-2 was objectief een terechte uitslag maar onnodig en oliedom van VVZ als je eerst zelf notabene in de blessuretijd op 2-1 komt. Volgende week moet er in en bij Driebergen gewonnen worden om uitzicht op de knock-out fase van de beker in eigen hand te houden.

    Conclusie van een warme zaterdag is dat er genoeg potentie in het team zit maar er gewerkt moet worden aan het onderling coachen, het inschuiven en terugzakken, het lopen zonder bal en het vragen om de bal. Maar het seizoen is nog lang genoeg om dit er allemaal in te slijpen. Op naar tikkie-takkie spel !