• Zaterdag 1 december stond al maandenlang met een rode pen omcirkeld in de Soester agenda’s omdat de eerste elftallen van Hees en VVZ elkaar voor het eerst sinds 1968 in competitieverband zouden treffen. Op het gezellige complex van Hees was er zaterdagmiddag sprake van veel strijd en weinig kansen zodat de derby in een logische 1-1 eindigde. Eerder op de dag vond een kilometertje verderop een veel spannendere derby plaats tussen SO Soest en VVZ.

    Het was vroeg, koud en nog donker maar al na vijf minuten na de aftrap om 08.30 uur stond het publiek al op de banken. In de strijd om de tweede plaats had het zomaar 3-3 kunnen staan binnen enkele minuten maar de uitblinkers aan beide kanten hadden keepershandschoenen aan. Het spel bleef op-en-neer golven met kans na kans. Voor de rust wist VVZ tweemaal een kans te benutten en gastheren SO éénmaal.

    Heel lang bleef het 1-2 voor VVZ tot een black-out momentje aan de zijlijn. VVZ wisselde drie spelers eruit maar slechts twee terug. Een centrale verdediger ontbrak voor een minuutje maar dat was voor Soest net lang genoeg om gelijk te maken. Toch hoefde dit niet fataal te zijn. Een minuutje voor tijd telde VVZ de winnende goal al maar de teen van de SO-keeper voorkwam dit helaas en in de laatste minuut frommelde SO uit een corner wel de winnende erin.


    Door deze onverdiende nederlaag tuimelt VVZ van het ereschavot maar wat een heerlijke spectaculaire wedstrijd is dit geweest. Volgende week sluiten we de najaarscompetitie af tegen het laag geklasseerde Cobu Boys als voorbereiding op de bekerkraker bij en tegen APWC op 15 december.