• Een nieuw seizoen is begonnen en dat betekent na de indelingsloterij dat we bekende en nieuwe gezichten langs en binnen de lijnen mogen begroeten. Als eerste horde in de bekerpoule stond voor de 13-2 het sympathieke DOSC uit Den Dolder op het programma. Ondanks dat er, bij gebrek aan een trainer, maar twee geïmproviseerde trainingen in de benen zaten startte VVZ furieus. Arvid en Chihan, de twee aankopen uit de 12-1, beslisten de wedstrijd al vroegtijdig door een 3-0 op het scorebord te toveren.

    Alhoewel; keeper Mats werd daarna uit een snelle counter omspeeld en de Dolderse spits de bal binnen leek te schieten. Op het verre oog van de reporter werkte een Soester verdediger bal van achter de lijn weg maar het was voor niemand echt waarneembaar. Geen doellijntechnologie, geen VAR en onze grensrechter was conditioneel ook nog niet in vorm en liep nog meters achter de feiten aan (gelukkig voor Jan mogen we vanwege de nieuwe privacywet geen namen meer noemen). Curieus moment en dan zijn we maar blij dat we het beschaafde DOSC op bezoek hadden waarvan de leiders er ook verder geen punt van maakten.

    Het had voor de wedstrijd ook niet veel uitgemaakt want VVZ bleef oppermachtig en verdubbelde na rust de score door fraaie treffers van Teun, Nicolai en Ties alvorens de gasten nog een eretreffer werd gegund. Door de fraaie zege gaat VVZ op doelsaldo op kop in punten gelijk met SO Soest.

    Slechts één team zal zich voor de volgende ronde kwalificeren en dat betekent als VVZ volgende week niet verliest bij SV Baarn de week erop de beslissing valt in een onderling duel met SO Soest. En hoe kan je een seizoen mooier starten dan met een beslissende derby !