• In een klassieke western hangt de held nog wel eens met twee vingers vast aan een strohalm bungelend boven het ravijn waarbij een dodelijk val in de Canyon onvermijdelijk blijkt. De held van dienst weet dan toch weer op miraculeuze wijze hieraan te ontsnappen met hulp van zijn trouwe paard.

    Na de zeer onfortuinlijke nederlaag bij Eemnes zijn het de najaarskampioensaspiraties van de 13-2 die nog aan een strohalmpje bungelen. En omdat koploper VOP zaterdag geen genade kende met Eemnes wisten achtervolgers VVZ en Hoogland dat alleen winst nog een sprankje hoop in leven hield. Bij een nederlaag of gelijkspel in het onderlinge duel kon definitief een streep door een rit met de platte kar op 8 december.

    En een wedstrijd die door beide teams gewonnen moet worden verliep volgens het boekje. Niet goed maar wel spannend. De vorige week helaas afwezige Roel was dit keer het goudhaantje met drie treffers. Tweemaal wist Hoogland gelijk te maken maar de derde goal leverde de 13-2 de drie punten op.

    Ondanks de zege blijft de 13-2 vierde. Drie punten achter op VOP en gelijk in punten met SO Soest en Baarn maar achter op doelsaldo. Volgende week weer een "alles-of-niets" wedstrijd bij SO en dan is het weer hopen op uitglijders van Baarn en VOP. Maar de koploper treft nog de onderste twee ploegen van de ranglijst en lijkt een Houdini-ontsnapping voor de 13-2 een illusie te blijven. Maar John Wayne en Clint Eastwood gaven ook nooit voortijdig op om uiteindelijk bij de eindtitels met het goud en een mooie dame de woestijn in te draven. Volgende week moet er gewonnen worden in een thriller aan de Bosstraat en als dat lukt kunnen we in de voetbalapp kijken of een Jolly Jumper de 13-2 te hulp is getrappeld op de andere velden.