• Madrid mag zich dan Corona hoofdstad van Europa noemen maar ook de regio Eemland wordt aardig door het virus geteisterd. Menige jeugdwedstrijd kwam daardoor te vervallen maar het belangrijkste affiche kon deze zaterdag gelukkig wel doorgang vinden.

  De 12-2 had aan een punt in eigen huis voldoende om zich tot kampioen van de herfstcompetitie te kronen. Dat leek een formaliteit want waar VVZ alle wedstrijden in winst had omgezet wachtte DOSC nog op de eerste zege van dit seizoen. Maar van de huid en de beer gesproken, het ontredderde gezicht van Frank de Boer in de bus van Doetinchem naar Amsterdam staat nog menigeen op het netvlies of recenter de totale verbijstering bij Jumbo-Visma toen Roglic in de tijdrit onderuitging in het zicht van de Parijse meet. Kortom; het binnenharken van de gouden plak is een aparte discipline in de sport.

  En dat bleek. Zelfs zonder publiek langs de lijn zat de JO12-2 onder zulke hoogspanning dat het in de eerste helft tot een totale black-out leidde. Het was een parodie op voetbal wat VVZ de coaches voorschotelde. Geen enkele combinatie werd opgezet maar elke bal werd blind naar voren getrapt. DOSC was daardoor simpel heer-en-meester aan de Eemweg en liep uit naar een 0-4 voorsprong bij rust en het was aan paal en lat te danken dat de achterstand niet veel en veel groter was.

  Een stevige donderpreek in de rust deed wonderen. Eindelijk begin VVZ te voetballen en de kansen kwamen langzaam tot stand. Halverwege de tweede helft halveerde binnen een minuut VVZ ineens de achterstand en werd het alarmfase één voor de Doldenaren. Twee keer was de JO12-2 dicht bij de aansluitingstreffer maar uit een spaarzame counter rolde de bal tergend langzaam in een scrimmage in het Soester doel.

  Maar VVZ gaf zich niet gewonnen. Weer sloeg de JO12-2 in korte tijd tweemaal toe en met 4-5 op het scorebord waren er nog drie minuten om de bevrijdende gelijkmaker te produceren. Bij poging 1 verzuimde de rechterspits de bal af te geven en schoot in het zijnet, bij poging 2 werd buitenkant paal geraakt en in de laatste seconde bij poging 3 stond de Dolderse teen van Casillias succes van een doorgebroken speler in de weg.

  Volop tranen na het laatste fluitsignaal maar niet van verdriet. Want ook concurrent VVZA bleek zich in de kampioenstress verslikt te hebben en had verloren. En zo waren er alleen maar blije spelers te vinden. DOSC omdat ze de eerste winst hadden geboekt en VVZ omdat ondanks de nederlaag toch de kampioensmedaille omgehangen kon worden.

  Gefeliciteerd mannen: Mirac, Lasse, Ytse, Nishant, Kaan, Duran, Muhammed, Simeon, Hugo & Erin. En natuurlijk complimenten aan de coaches Mustafa en Ramazan !! De komende drie weken ligt de competitie stil en kunnen we nagenieten van de titel voordat we beginnen aan de wintercompetitie !