• Het was een goede beslissing van de KNVB om de winterstop te verlengen zodat de hele maand mei in competitieverband doorgevoetbald kan worden. Voor het publiek een zegen. Korte broek aan, zonnebrilletje op, bakkie koffie in de hand en langs de lijn een plaatsje gezocht in de zon. Dat kan eigenlijk niet beter op de vroege zaterdagmiddag voor de harde kern van de 12-1.

    Voor de heren en dames voetballers was het minder plezant. Op bezoek bij Sporting’70 brandde de zon op het antieke kunstgrasveld en zagen wij beide ploegen traag door oneindig laagland gaan. In het tempo van zomeravondvoetbal gebeurde er vrij weinig totdat invalkeeper Ollie met een lange trap invalspits Julian bediende die oog-in-oog met de Sporting-keeper net niet het net wist te vinden. En waar de 1e kans voor VVZ was viel de 1e goal aan de andere kant waar een behendig spitsje in de draai de korte hoek vond.

    In de 2e helft werd het tempo opgevoerd. De kansen waren volop voor VVZ maar was het zo’n wedstrijd? Ja, het was zo’n wedstrijd. Keeper, paal, rakelings voorlangs????het balletje wou gewoon niet tussen de palen. De Utrechters hadden meer het geluk aan hun zijde en liepen, ondanks het felle verdedigen van uitblinkster Meike, uit naar 3-0. Uiteindelijk wist Julian toch nog een goaltje te maken maar waar een puntje wel verdiend was geweest ontbrak het aan beetje gif in de ploeg om de vele kansen om te zetten in treffers.

    Maar goed, de harde kern kon weer bijgebruind richting Soest en de JO12-1 rest dan nog twee pogingen om nog een zege te boeken voordat de boel tijdens het slotkamp op stelten wordt gezet.