• Koploper APWC kwam op bezoek bij de 11-2 met duizelingwekkende statistieken met mega-zeges achter hun naam. Maar de 11-2 was niet van plan om als kanonnenvoer te dienen. Vanaf de aftrap trok VVZ zich terug op de eigen helft en bouwde een handbalverdediging om de eigen goal heen. APWC kwam weliswaar nog wel snel op voorsprong maar een subliem schot vanaf de middenlijn leverde zowaar de gelijkmaker op.

    Toch was het parkeren van de bus voor de eigen goal niet zonder risico als de bus geen enkele keer uit de remise ging racen. Want de counter werd niet gebruikt en ondanks heldhaftig keeperswerk sloeg APWC toch nog drie bressen in de VVZ—muur.

    Met 4-1 dachten de gasten dat het wel gespeeld was maar de 11-2 had goed geluisterd naar de aanwijzingen van de coaches en zocht brutaal in de 2e helft de aanval en teruggekomen tot 5-3 leek APWC even te wankelen. Maar de koploper herpakte zich en sloot de wedstrijd af met 7-3 winst.

    Voor VVZ een nederlaag met veel perspectief. We kunnen dus goed verdedigen en als we dat combineren met gedurfde counters kunnen we betere ploegen laten sidderen. Dat nemen we mee naar de nieuwe competitie die na de herfstvakantie start. Maar eerst volgende week nog een oefenwedstrijd om de mechanismen nog beter fijn te slijpen.