• Na 1.001 verschillende indelingsscenario’s in de nacht van de zomerstop bleek bij het aanbreken van de eerste speeldag dat het team toch vrijwel ongewijzigd aan het nieuwe seizoen kon beginnen. Vrijwel want op de voorheen kleine Kaan was een verdieping bijgebouwd en spits Mike gaat het een niveautje hoger proberen. En vooral dat laatste was even wennen. Vorig jaar werd er veel succes geboekt met het achterin dichthouden en met de lange bal de spits bedienen die er minimaal vijf met gemak inschoot.

    Deze ‘Engelse’ tactiek werkt nu echter niet meer dus het was zoeken voor de mannen in het veld en hadden we het lastig tegen onze gasten uit Amersfoort. In de eerste bekerwedstrijd leek APWC op weg naar een gemakkelijke zege. Lasse ramde een hoop ballen weg en keeper Julian wist op de lijn ook een paar keer redding te brengen maar kregen tegen een aantal treffers om de oren. VVZ had moeite om elkaar te vinden, de ruimte op te zoeken en kansen te creëren. In de nieuwe tactiek zal het toch meer moeten aankomen op overspelen en elkaar in stelling brengen. Muhammed vervulde met passie de vacante spitspositie.

    Maar na de pauze ging het steeds beter. Roan pikte een paar goaltjes mee en aan Mirac was duidelijk te merken dat hij in de vakantie veel geoefend had. VVZ toonde meer lef en uiteindelijk was de 4-6 nederlaag nog zeer verdienstelijk. De nieuwe formule zal nog veel oefening en tijd vergen maar met nog twee bekerpotjes in het verschiet kunnen we alvast meters daarin maken richting de start van de competitie.